4 sjajne aplikacije za meditaciju i opuštanje

meditacija u kućnoj izolaciji
17.05.2020.

Iskoristite tehnologiju u borbi protiv stresa

Ovih su dana i oni najstaloženiji vjerojatno zabrinuti za zdravlje i budućnost sebe i svojih bližnjih, tu i tamo ih muče nagle promjene raspoloženja, a posve nepozvani u misli se ušuljaju anksioznost i panika zbog čega se sve može doimati mnogo gorim nego što jest.

Premda se može činiti kao glupost o kojoj se sad “nemamo vremena brinuti jer imamo pametnije stvari na umu”, očuvanje duševnog mira i kontroliranje stresa blagotvorno će djelovati na vašu psihu, ali i na vaše fizičko stanje i vaš imunitet. Osim što se moramo pobrinuti da se ne zarazimo virusom, na listi prioriteta trebalo bi nam biti i to da se ne zarazimo (podjednako lošom, ako ne i štetnijom) panikom. Ako ste među onima koji već danima nisu vidjeli prijatelje kojima se mogu bez zadrške pojadati i osjećate se otuđeno, usamljeno i potonulo, iskoristite tehnologiju u svoju korist kako biste svoj um okupirali pozitivnim mislima i pomogli si da se opustite. Pronašli smo četiri sjajne besplatne aplikacije koje možete preuzeti na svoje telefone. Malo pozitivnih misli sigurno će ovu situaciju učiniti podnošljivijom, a možda stvorite i navike koje će vam inače dobro doći u svakodnevnom životu.

meditacija u kućnoj izolaciji

Gratitude Garden

http://www.izzymcrae.com/gratitude/

Gratitude Garden je aplikacija koja se bazira na prakticiranju zahvalnosti. Ako vam se u ovom trenutku čini da nemate na čemu biti zahvalni, ova je aplikacija kao stvorena za vas jer će vas navesti da svakog dana promislite što je to dobro u vašem životu, a Gratitude Garden će vas zauzvrat i nagraditi.

Sanvello

https://apps.apple.com/hr/app/pacifica-for-stress-anxiety/id922968861?l=hr

Sanvello je aplikacija koju koristi više od 3 milijuna ljudi diljem planeta, a služi kao maleni mobilni psihijatar/guru. Aplikacija će vas u dobroj staroj maniri psihoterapeuta na početku pitati kako ste, a omogućit će vam i mnogo vođenih meditacija, naučiti vas kako da se opustite, razmišljate pozitivno i budete prisutni u sadašnjem trenutku.

ThinkUp

https://www.thinkup.me/

ThinkUp je sjajna aplikacija za pozitivne afirmacije i meditaciju, a koju su preporučili magazini kao što su Inc., Bazaar, Cosmopolitan i Marie Claire. ThinkUp aplikacija nudi pozitivne motivacijske citate vezane uz karijeru, zdravlje, vježbanje, samopouzdanje… A dobra je stvar što ih možete snimiti vlastitim glasom i puštati po potrebi.

Atmosphere

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.peakpocketstudios.atmosphere&hl=en_CA

Atmosphere je aplikacija koja se bazira na umirujućim zvukovima poput onih koje čujemo u šumi, pored mora, u podmorju ili pak zvukova ljetnog pljuska ili grmljavine. Zvukovi ove aplikacije mogu vam poslužiti kao odlična kulisa za yogu ili meditaciju, ali i za vrijeme rada ili kada želite zaspati.

 

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Naučite meditirati uz ovu jednostavnu aplikaciju

Dobar način za otpuštanje neželjenog stresa

Prva stvar koju treba učiniti ujutro da bismo imali produktivan i smiren dan

Otkrivamo vam nekoliko dobrih strana meditacije i zašto je dobro upravo njome započeti dan

Mali vodič kroz meditaciju kod kuće

Uz silan stres i sveprisutnu tehnologiju koja nas okružuje, meditacija je savršen bijeg i način za ponovno povezivanje sa samim sobom

Loše ste volje? Ovi trikovi će vas odmah oraspoložiti

Za popravljanje raspoloženja potrebno je manje od pet minuta

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

▲ Povratak na vrh