4 sjajne aplikacije za meditaciju i opuštanje

meditacija u kućnoj izolaciji
17.05.2020.

Iskoristite tehnologiju u borbi protiv stresa

Ovih su dana i oni najstaloženiji vjerojatno zabrinuti za zdravlje i budućnost sebe i svojih bližnjih, tu i tamo ih muče nagle promjene raspoloženja, a posve nepozvani u misli se ušuljaju anksioznost i panika zbog čega se sve može doimati mnogo gorim nego što jest.

Premda se može činiti kao glupost o kojoj se sad “nemamo vremena brinuti jer imamo pametnije stvari na umu”, očuvanje duševnog mira i kontroliranje stresa blagotvorno će djelovati na vašu psihu, ali i na vaše fizičko stanje i vaš imunitet. Osim što se moramo pobrinuti da se ne zarazimo virusom, na listi prioriteta trebalo bi nam biti i to da se ne zarazimo (podjednako lošom, ako ne i štetnijom) panikom. Ako ste među onima koji već danima nisu vidjeli prijatelje kojima se mogu bez zadrške pojadati i osjećate se otuđeno, usamljeno i potonulo, iskoristite tehnologiju u svoju korist kako biste svoj um okupirali pozitivnim mislima i pomogli si da se opustite. Pronašli smo četiri sjajne besplatne aplikacije koje možete preuzeti na svoje telefone. Malo pozitivnih misli sigurno će ovu situaciju učiniti podnošljivijom, a možda stvorite i navike koje će vam inače dobro doći u svakodnevnom životu.

meditacija u kućnoj izolaciji

Gratitude Garden

http://www.izzymcrae.com/gratitude/

Gratitude Garden je aplikacija koja se bazira na prakticiranju zahvalnosti. Ako vam se u ovom trenutku čini da nemate na čemu biti zahvalni, ova je aplikacija kao stvorena za vas jer će vas navesti da svakog dana promislite što je to dobro u vašem životu, a Gratitude Garden će vas zauzvrat i nagraditi.

Sanvello

https://apps.apple.com/hr/app/pacifica-for-stress-anxiety/id922968861?l=hr

Sanvello je aplikacija koju koristi više od 3 milijuna ljudi diljem planeta, a služi kao maleni mobilni psihijatar/guru. Aplikacija će vas u dobroj staroj maniri psihoterapeuta na početku pitati kako ste, a omogućit će vam i mnogo vođenih meditacija, naučiti vas kako da se opustite, razmišljate pozitivno i budete prisutni u sadašnjem trenutku.

ThinkUp

https://www.thinkup.me/

ThinkUp je sjajna aplikacija za pozitivne afirmacije i meditaciju, a koju su preporučili magazini kao što su Inc., Bazaar, Cosmopolitan i Marie Claire. ThinkUp aplikacija nudi pozitivne motivacijske citate vezane uz karijeru, zdravlje, vježbanje, samopouzdanje… A dobra je stvar što ih možete snimiti vlastitim glasom i puštati po potrebi.

Atmosphere

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.peakpocketstudios.atmosphere&hl=en_CA

Atmosphere je aplikacija koja se bazira na umirujućim zvukovima poput onih koje čujemo u šumi, pored mora, u podmorju ili pak zvukova ljetnog pljuska ili grmljavine. Zvukovi ove aplikacije mogu vam poslužiti kao odlična kulisa za yogu ili meditaciju, ali i za vrijeme rada ili kada želite zaspati.

 

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

5 aplikacija za meditaciju koje pomažu u opuštanju

Kako lakše zaspati uz pomoć Matthewa McConaugheya

Dođite na 23. Sensa vikend u Split!

Od 23. do 25. listopada održava se Sensa vikend u Splitu, u hotelu sa četiri zvjezdice, sa zanimljivim programom u kojem ćete se susresti s omiljenim predavačima, ali upoznati i neke nove. Pridružite nam se u Radisson Blu Resort & Spa**** hotelu i probudite novu životnu energiju!

Kako vam joga i meditacija mogu pomoći da lakše podnesete post-lockdown izazove?

Stigle su nove flow yoga vježbe i meditacije u Me Time app

Naučite meditirati uz ovu jednostavnu aplikaciju

Dobar način za otpuštanje neželjenog stresa

Prva stvar koju treba učiniti ujutro da bismo imali produktivan i smiren dan

Otkrivamo vam nekoliko dobrih strana meditacije i zašto je dobro upravo njome započeti dan

▲ Povratak na vrh