5 aplikacija za meditaciju koje pomažu u opuštanju

05.01.2021.

Kako lakše zaspati uz pomoć Matthewa McConaugheya

Protekla nas godina nije štedjela, a strahovi zbog pandemije i potresa postali su dio naše svakodnevice i ostavili traga na našoj psihi. U kolikoj mjeri, postajemo svjesniji kako vrijeme odmiče. Kako se nositi sa svim stresovima i kako se koncentrirati na svakodnevne zadatke dok nam svijest i podsvijest obuzimaju egzistencijalni strahovi? Jedan od načina za smirivanje tijela i uma je meditacija.

Meditacija je prisutna već stoljećima, a u mnoštvu različitih tehnika i pravaca, kako se snaći i odakle krenuti? Za početak je dovoljan mobilni telefon na koji možete skinuti aplikacije koje navigiraju kroz procese meditacije i neke od njih nude posebne programe za specifične potrebe poput nošenje s tjeskobom ili prekidanje loših navika. Najčešće nude besplatno probno razdoblje od tjedan dana, a koje su najpopularnije saznajte u nastavku.

Calm je aplikacija za opuštanje, meditaciju i miran san. Vođene meditacije, priče za laku noć (koje priča Matthew McConaughey!), vježbe disanja i mindfulness teme kao nošenje sa stresom, zahvalnost, samopouzdanje mali su dio programa koje nudi ova aplikacija. Uz to dostupan je i Daily Calm – desetominutni dnevni program koji olakšava početak ili kraj dana.

Headspace tvorci opisuju poput teretane za um koja osim vježba meditacije za različite tegobe (tuga, ljutnja, nemogućnost nošenja s promjenama), nudi i glazbu za poboljšanje koncentracije (Chief Music Officer je John Legend).

Za ljude koji su uvijek u žurbi i nemaju vremena, a žele se relaksirati, može pomoći Aura, za koju je potrebno samo tri minute fokusiranog meditiranja da bi ublažila stres i negativne emocije.

Smiling Mind besplatna je aplikacija koju su kreirali psiholozi i edukatori i dizajnirali programe meditacija za sve uzraste pa je može koristiti cijela obitelj.

Studio Inscape u New Yorku koristi mirise i zvukove u svojim programima za opuštanje polaznika, a sličan pristup primijenjen je u virtualnom obliku: vizualizacije, vježbe disanja i zvukovi koji pomažu u smanjenju stresa, snižavanju tlaka i poboljšanju sna i raspoloženja karakteristike su aplikacije Inscape. Različiti programi vođenih meditacija namijenjeni su početnicima i naprednim korisnicima, u trajanju od 5 do 85 minuta.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

clueless

Sada napokon možemo imati ormar po uzoru na Cher Horowitz iz filma 'Clueless'

Neki snovi iz djetinjstva se ostvaruju zahvaljujući suvremenim tehnologijama

Dođite na 23. Sensa vikend u Split!

Od 23. do 25. listopada održava se Sensa vikend u Splitu, u hotelu sa četiri zvjezdice, sa zanimljivim programom u kojem ćete se susresti s omiljenim predavačima, ali upoznati i neke nove. Pridružite nam se u Radisson Blu Resort & Spa**** hotelu i probudite novu životnu energiju!

Kako vam joga i meditacija mogu pomoći da lakše podnesete post-lockdown izazove?

Stigle su nove flow yoga vježbe i meditacije u Me Time app

meditacija u kućnoj izolaciji

4 sjajne aplikacije za meditaciju i opuštanje

Iskoristite tehnologiju u borbi protiv stresa

Aplikacija koja otkriva kopije među luksuznim torbicama

LVMH traži pomoć umjetne inteligencije

▲ Povratak na vrh