5 aplikacija za meditaciju koje pomažu u opuštanju

05.01.2021.

Kako lakše zaspati uz pomoć Matthewa McConaugheya

Protekla nas godina nije štedjela, a strahovi zbog pandemije i potresa postali su dio naše svakodnevice i ostavili traga na našoj psihi. U kolikoj mjeri, postajemo svjesniji kako vrijeme odmiče. Kako se nositi sa svim stresovima i kako se koncentrirati na svakodnevne zadatke dok nam svijest i podsvijest obuzimaju egzistencijalni strahovi? Jedan od načina za smirivanje tijela i uma je meditacija.

Meditacija je prisutna već stoljećima, a u mnoštvu različitih tehnika i pravaca, kako se snaći i odakle krenuti? Za početak je dovoljan mobilni telefon na koji možete skinuti aplikacije koje navigiraju kroz procese meditacije i neke od njih nude posebne programe za specifične potrebe poput nošenje s tjeskobom ili prekidanje loših navika. Najčešće nude besplatno probno razdoblje od tjedan dana, a koje su najpopularnije saznajte u nastavku.

Calm je aplikacija za opuštanje, meditaciju i miran san. Vođene meditacije, priče za laku noć (koje priča Matthew McConaughey!), vježbe disanja i mindfulness teme kao nošenje sa stresom, zahvalnost, samopouzdanje mali su dio programa koje nudi ova aplikacija. Uz to dostupan je i Daily Calm – desetominutni dnevni program koji olakšava početak ili kraj dana.

Headspace tvorci opisuju poput teretane za um koja osim vježba meditacije za različite tegobe (tuga, ljutnja, nemogućnost nošenja s promjenama), nudi i glazbu za poboljšanje koncentracije (Chief Music Officer je John Legend).

Za ljude koji su uvijek u žurbi i nemaju vremena, a žele se relaksirati, može pomoći Aura, za koju je potrebno samo tri minute fokusiranog meditiranja da bi ublažila stres i negativne emocije.

Smiling Mind besplatna je aplikacija koju su kreirali psiholozi i edukatori i dizajnirali programe meditacija za sve uzraste pa je može koristiti cijela obitelj.

Studio Inscape u New Yorku koristi mirise i zvukove u svojim programima za opuštanje polaznika, a sličan pristup primijenjen je u virtualnom obliku: vizualizacije, vježbe disanja i zvukovi koji pomažu u smanjenju stresa, snižavanju tlaka i poboljšanju sna i raspoloženja karakteristike su aplikacije Inscape. Različiti programi vođenih meditacija namijenjeni su početnicima i naprednim korisnicima, u trajanju od 5 do 85 minuta.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Dođite na 23. Sensa vikend u Split!

Od 23. do 25. listopada održava se Sensa vikend u Splitu, u hotelu sa četiri zvjezdice, sa zanimljivim programom u kojem ćete se susresti s omiljenim predavačima, ali upoznati i neke nove. Pridružite nam se u Radisson Blu Resort & Spa**** hotelu i probudite novu životnu energiju!

Kako vam joga i meditacija mogu pomoći da lakše podnesete post-lockdown izazove?

Stigle su nove flow yoga vježbe i meditacije u Me Time app

meditacija u kućnoj izolaciji

4 sjajne aplikacije za meditaciju i opuštanje

Iskoristite tehnologiju u borbi protiv stresa

Aplikacija koja otkriva kopije među luksuznim torbicama

LVMH traži pomoć umjetne inteligencije

Kako se prema modi odnositi osviješteno uz pomoć knjiga i aplikacija?

Donosimo vam listu najboljih štiva o održivoj modi

▲ Povratak na vrh