7 hashtagova koji će vam pomoći da se osjećate bolje

24.03.2020.

Pokreti na društvenim mrežama koje vrijedi pratiti

Pandemija koronavirusa nagnala nas je da se zatvorimo u svoje domovima i ozbiljno shvatimo važnost socijalne distance, no zajedno sa samoizolacijom u naše su se misli ušuljale sumnje, nesigurnost i strah, neizvjesnost je prouzročila anksioznost, a takvom osjećaju nisu pridonijele niti konstantne vijesti koje nas bombardiraju sa svih strana.

No, karantena diljem planeta polučila je neke nove trendove na društvenim mrežama. Instagramom su se proširili kojekakvi izazovi zabavnog, feel-good ili informativnog karaktera, a većini njih cilj je ujediniti nas u teškim vremenima i pomoći nam da se osjećamo barem trunku bolje. Kako bi se okružili dobrim i ohrabrujućim sadržajem, izdvojili smo 6 hashtagova koje vrijedi pratiti na društvenim mrežama, a koji bi vam mogli podignuti moral i pokazati vam da niste sami unatoč tome što se možda trenutno tako osjećate zbog izolacije od društva.

Prvi od njih definitivno je #stayathome koji se tijekom posljednjih tjedana pretvorio u pravi pokret, a koji broji gotovo 2 milijuna postova. Pokret se proširio iz Španjolske i Italije po čitavom svijetu, a cilj mu je osvijestiti građane zašto je važno da trenutno ostanu u svojim kućama i dolaze u kontakt s čim manjim brojem ljudi. Činjenica jest da nemamo naviku tjednima ne izlaziti iz stana i da nam je ponekad strašno dosadno no upravo su zato ovdje ideje poput #dancersofinstagram putem koje korisnici Instagrama dijele svoje plesne pokrete s drugim korisnicima i šire pozitivnu vibru.

Pernille Teisbaek igra društvene igre

Živite li u gradu velika je vjerojatnost da ovih dana nećete često gledati prirodu. Baš zato na Instagramu su se proširili hashtagovi #plantsmakemehappy i #plantsplantsplants putem kojih korisnici društvene mreže dijele fotografije svojih urbanih džungli ili balkona što djeluje vrlo smirujuće. Isto tako, jedan feel-good hashtag svakako je i #viewfrommywindow koji će vam dati osjećaj da u svojoj patnji ipak niste sami i da nas nešto lijepo ipak negdje čeka, a do tada barem možemo gledati kroz prozore. Također, trenutno postoji više od  500,000 DIY videa u kojima ljudi vježbaju u karanteni, a koje možete pronaći pod hashtagom #athomeworkouts. Popisu inspirativnih hashtagova dodajemo i naš #yourstorymatters koji je tu za vas da vam olakša ova neizvjesna vremena i koji vas poziva da podijelite s nama svoje vrijeme, razmišljanja i kreativnost svog svemira unutar vaša četiri zida. Javljajte se, dijelite i komunicirajte s nama na društvenim mrežama jer svaka nam je vaša priča važna.

view from my window hashtag

Piše: T.L.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

Kako se slavne ljepotice nose s „crnim“ mislima u vrijeme pandemije

Otkako je onaj bolesni šišmiš zalepršao krilcima u Wuhanu (ako vjerujete u tu teoriju), ne spavate mirno. Noću vam se svakojake negativne misli roje po glavi, vrtite se po krevetu i razmišljate jeste li jedino vi na rubu paničnog napada zbog svega? Niste, i Dakota Johnson je!

Male prljave tajne iz karantene  

 Iako na prvi pogled djeluje kao da smo tijekom socijalne izolacije postali savršena verzija sebe, koja svako jutro vježba jogu uz besplatne online satove, kvalitetno se druži s obitelji, redovito hidrira i brusi gastro vještinu uz Insta liveove vrhunskih chefova, realnost je da – nismo

Prije nego uzmete škare u ruke i ošišate šiške, dopustite nam da vam ispričamo priču

Je li karantena pravi trenutak da testirate look sa šiškama?

Instagram overload? Možda je vrijeme za detox

Kad se osjećate kao da ste se suviše zaplele u društvene mreže, raspetljajte se u nekoliko lakih poteza

▲ Povratak na vrh