6 uredskih serija koje su toliko dobre da nam skoro nedostaju uredi

21.08.2020.

Skoro.

Uredski život u velikom broju kompanija još se uvijek nije posve stabilizirao, a postoje predviđanja da će se u narednom periodu načini poslovanja nepovratno promijeniti. Rad od kuće pokazao je višestruke pozitivne strane kada je riječ o profesijama za koje je izvediv te se mnogi nisu voljni odreći novouspostavljenog ritma kako bi se vratili na radna mjesta. Što ne znači da nam ponekad ne nedostaje dinamika poslovne košnice, kolege i poneki sitni trač. Ako ste se ovih dana zaželjele poslovne atmosfere, ali ne zapravo, ili naprosto uživate u dramama koje izviru iz uredskih intenziteta u holivudskom parauniverzumu, imamo četiri nove serije u kojima ćete uživati… 

The Bold Type 

Da je svaki posao kao onaj u magazinu Scarlet u ultimativnoj feelgood seriji The Bold Type, morali biste nas nagovarati da odemo kući. Serija je netom završila svoju četvrtu sezonu o tri najbolje prijateljice i njihovim turbulentnim životima rada u različitim sektorima u ženskom časopisu, a moda u seriji dovoljna je da buljite u nju satima. 

Call My Agent (Dix pour cent) 

Francuska serija o agentima slavnih zvijezda sofisticiranija je verzija srodnih holivudskih produkcija te prati skupinu agenata A-liste u Parizu koji balansiraju neuredne živote svojih klijenata, pokušavajući držati konce u vlastitim životima. Hit serija je osobito hvaljena zbog dramske kvalitete uz francuski hladni humor u zapletu koji smo navikli gledati u saturiranim bojama i peripetijama Los Angelesa. Također, pojavljuju se zvijezde poput Juliette BinocheIsabelle Adjani i Monice Belucci… 

UnREAL 

UnREAL prati behind-the-scenes snimanja natjecateljske reality serije u stilu emisije Bachelor i sve sulude peripetije, manipulacije i slomove koji prate program koji opasno balansira između stvarnosti i fikcije. Serija je odvalila četiri napete sezone i završila prije dvije godine, ali ako vam je nekim slučajem promaknula, svakako bacite oko. 

The Morning Show 

Jedna od ponajboljih serija prošle sezone sa Steveom CarellomJennifer Aniston i Reese Witherspoonpotvrđena je za drugu sezonu! Prati ekipu jutarnje emisije nakon što se pokaže da je miljenik javnosti optužen za seksualno zlostavljanje i stvaranje toksične radne okoline. Serija pametno i pažljivo razmata složenu temu, održava napetost do posljednjeg trenutka i daje prostor nekim od naših najdražih komičkih veterana i veteranki da pokažu slojevitost svoje glume. 

Billions 

Sraz njujorških divova u ovoj uredsko-političko-sudničkoj seriji istovremeno je savršeno ozbiljna i savršeno neozbiljna te ju je Guardian nazvao najpametnijom glupom serijom na televiziji. Serija je savršeni omjer odlične glume (Paul Giamatti i Damian Lewis su u glavnim ulogama), hipernapete radnje i samosvjesnog kiča koji ispodpovršinski kritizira neke dominantne mehanizme u vrhovima svjetske moći… Peta sezona je u toku. 

Silicon Valley 

Komedija koja prati silikonsku groznicu posljednjih desetljeća i mlade ljude koji se često ne znaju nositi s vrtoglavim uspjesima i krhkim pozicijama koje dostižu suviše naglo. Serija je odradila šest punih sezona i završila prošle godine pa ako već niste, upustite se u avanturu ovo HBO-ova hita. 

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Profimedia, IMDb

Pročitajte i...

Serijska moda: najfashion serije aktualne sezone

Najbolje od kostimografije hit serija koje su obilježile godinu

Binge-lista: 5 serija koje će obilježiti jesen

Kad krenu jesenje kiše, bit ćemo spremne za binge

Ako ove godine pogledate samo jednu seriju, neka to bude ova

Potencijalno najbolja crnohumorna dramska serija ove godine definitivni je game-changer u galopirajućoj industriji

Sedam genijalnih serija koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Na jednom smo mjestu okupili drage nam serije koje su prije prikazivanja umalo otkazane

Sretne vijesti! Reese Witherspoon priprema čak dva nova rom coma

Okrunjena kraljica žanra priprema dva nova projekta za Netflix, život je dobar, srce nam je na mjestu...

Jodie Comer kao slučajna porno zvijezda u remakeu crnohumornog klasika

Jodie Comer ponovno jaše! Što će reći, snima.

▲ Povratak na vrh