7 novih romantičnih komedija koje su dostupne za streaming sada

07.08.2020.

Pripremite watchlistu za kišne ljetne večeri ili vruća popodneva spušenih roleta

Ovo ljeto nikada nije imalo šanse biti standardno morsko ljeto, ali ipak se nismo nadale ovako shizofrenoj meteorološkoj situaciji. Srećom, streaming božanstva smilovala su se našim napaćenim dušama i podastrla nam niz novih rom comova koji će nas održati u ljetnom raspoloženju come rain or come shine. 

The High Note 

r. Nisha Ganatra 

Glazbena superzvijezda (Tracee Ellis Ross) našla se u limbu stagnacije na vrhuncu svoje karijere i dok mala četa ljudi koji je ondje žele zadržati propovijeda da se naprosto drži provjerene recepture, ona osjeća da je vrijeme da radi na novome materijalu. Upomoć svesrdno dolazi njezina osobna asistentica (Dakota Johnson) čiji je vlastiti san producirati glazbu… Priča ima idealni omjer svih feelgood elemenata koji vam trebaju. 

Emma. 

r. Autumn de Wilde 

Gwyneth who? Anya Taylor-Joy je jedina Emma koju trebamo, a ekranizacija jednog od najpoznatijih romana Jane Austen u režiji Autumn de Wilde savršeno je over-the-top, brzog tempa, odrješito koreografiranih prizora te predivno elaboriranih kostima i interijera… Ekranizacija umije odati dužno poštovanje Austeninu bockavom humoru, bez one težine koju kostimirani filmovi često dodaju predlošku od kojeg nas odvaja koje stoljeće. Hihotanje garantirano! 

The Thing About Harry 

r. Peter Paige 

Stvar je u tome da ga je Harry maltretirao kad god je stigao za vrijeme njihova zajedničkog školovanja. Stvar je i u tome da ga je prijateljica nagovorila da gotovo deset godina kasnije poveze Harryja na proslavu zaruka, baš na Valentinovo. Stvar je i u tome da je Harry nadrealno zgodan. I u konačnici je stvar u tome da su njih dvojica nakon toga noć proveli zajedno. Ova preslatka romantična komedija prati neprijateljstvo koje preskače prijateljstvo da bi se, možda, pretvorilo u ljubav… 

The Photograph 

r. Stella Meghie 

Nakon smrti majke koja je oduvijek sakrivala dijelove svojega života, Mae (Issa Rae) počinje otkrivati što nikada nije znala ni nagađala o majci koja je život posvetila umjetnosti. Istovremeno joj u život ulazi Michael (LaKeith Stanfield), pada ljubav na prvi pogled, ali Mae strahuje da je lišena kapaciteta nekoga potpuno voljeti onako kako smatra da je to vrijedilo i za njezinu majku… Kemija među glavnim glumcima dovoljna je da vas drži zacementirane uz ekran. 

The Half of It 

r. Alice Wu 

Ponekad ljubavna priča ne podrazumijeva romansu, kaže trailer ovo prekopreslatkog teen filma. Dakle, Ellie je pametna srednjoškolka koja solidno zarađuje pišući drugima eseje. Jednog ju dana izvjesni Paul zamoli da mu pomogne napisati ljubavno pismo djevojci u koju je toliko zaljubljen da nije u stanju s njome ni razgovarati. Ellie pristane, ali ubrzo se u istu djevojku zaljubi i sama. Unatoč konfliktu interesa, Ellie i Paul postaju sve bliži i intimniji… 

The Lovebirds 

r. Michael Showalter 

Leilani (Issa Rae) i Jibran (Kumail Nanjiani) odradili su svoje romantične peripetije i pronašli jedno drugo… Međutim, njihovu idilu prekida neobični splet okolnosti koji ih upliće u ubojstvo za koje će biti nepravedno optuženi ako ne pronađu osobu koja ih je u to uvalila. Kažu da svaka veza mora preživjeti koju krizu, ha? 

Come as You Are 

r. Richard Wong 

Prema stvarnoj priči o roadtripu u koji se upuštaju trojica prijatelja prema bordelu koji je specijaliziran za klijentelu s različitim vrstama invaliditeta. Željni romanse u životima i sramežljivi u kontaktu sa ženama, odluče da je to možda odličan način da probiju led i skupe iskustvo. Naravno, slijedi niz peripetija. Kada je riječ o osobama koje su „differently abled“ njihova je reprezentacija u pop kulturi rijetka i često opterećena patetikom ili banalnim humorom te je upravo zato ova komedija toliko obećavajući dodatak relativno oskudnoj paleti narativa i likova koji se dotiču motiva invaliditeta. Must see! 

Piše: Ana Fazekaš
Fotografije: Profimedia, IMDb

Pročitajte i...

ELLE Movie Club: 5 kultnih filmova sa ženskim potpisom koji su obavezna filmofilska lektira

Pet redateljica koje su obilježile filmsku povijest i pripadajući filmski klasici

Filmovi na španjolskom jeziku koje trebate pogledati

Za sve ljubitelje španjolskog jezika i kulture

9 filmova o kojima će se pričati ove jeseni

Sve što trebate znati o aktualnim festivalskim hitovima koji stižu ove jeseni

Kultne romantične komedije: edicija devedesete

Naša ultimativna nineties rom com lista donosi sve što ovih dana morate pogledati ponovno!

Stiže nova stylish rom com serija snimljena à Paris

Kreator serije potpisuje i 'Seks i grad', a sa sobom dovodi pripadajuću kultnu kostimografkinju koja je radila i na filmu 'Vrag nosi Pradu'… Ukratko, očekujemo modni overload!

▲ Povratak na vrh