7 pogrešaka koje mladenci sve češće čine

30.01.2019.

Vjerovali ili ne, čak i kada mislite da ste sve isplanirali i uzeli u obzir u organizaciji vlastitog vjenčanja, može se dogoditi da vas nekoliko dana prije same ceremonije dočeka hladan tuš.
Sve je to normalno i uobičajeno, jer kada se trudimo da nešto bude savršeno, često nam se potkrade pogreška. Kako biste na vrijeme spriječili neželjene situacije i osigurali si miran san, obratite pažnju na nekoliko pogrešnih poteza koje mladenci znaju napraviti i pokušajte ih izbjeći.
Ne razmišljaju dovoljno o budžetu
Mladenci često u žurbi zaborave u proračun uvrstiti sve stavke. Na prvom im je mjestu trošak „stolca“ pa se nerijetko dogodi da zaborave na trošak vezan uz cvijeće, fotografa ili pak zahvalnice. Sve navedeno može vas itekako negativno iznenaditi, i to u posljednjem trenutku. Kako ne biste morali povećavati troškove i dodatno se zaduživati, bilo bi idealno kada biste pri planiranju vjenčanja sastavili fiksni i varijabilan trošak, što bi vam omogućilo da s nekoliko klika mišem dodajete i oduzimate sredstva u svojoj vjenčanoj excel tablici.

 

Cijela je vječnost od obreda do večere

Planirate li imati veliku stanku između obreda vjenčanja i večere, potrudite se da je ne osjete vaši gosti. Nikako ne biste smjeli goste ostaviti da se dosađuju. Ako ćete u toj pauzi otići na fotografiranje s kumovima, potrudite se svojim gostima osigurati zalihe pića i hrane (primjerice finger food) kako ne bi vrijeme do večere pamtili više nego ostatak večeri.

Zaboravljaju na interakciju s gostima

Mnogi mladenci smatraju da je bolja usmena nego pismena zahvalnica. I to je sasvim u redu. U tom biste si slučaju trebali dati vremena i potruditi se prije vjenčanja doznati pojedinosti iz života rodbine s kojom niste često u kontaktu. Tako ćete imati osobne teme o kojima ćete razgovarati s gostima. Svakako se potrudite obići sve stolove i nemojte se predugo zadržavati na jednome mjestu.

 

Zaborave samce

Iako su vjenčanja sjajno mjesto za upoznavanje novih ljudi, nemojte sve svoje prijatelje samce staviti za jedan stol. Umjesto toga, rasporedite ih na različita mjesta, u skladu s njihovim zanimanjem za pojedine teme. Proučite temeljito popis i sastavite paralelan raspored koji će vas podsjetiti na različitost vaših gostiju. To će vam olakšati povezivanje gostiju sličnih hobija, poslova i zanimanja. Tako će se svi, i to za svakim stolom, osjećati ugodno.

Pretjeruju s dekoracijama

Čak i ako neizmjerno obožavate dekoracije svih vrsta, od cvijeća, svijeća do svijećnjaka, nemojte pretjerivati s ukrašavanjem stolova. Koliko god dekoracija na stolu lijepo izgledala, imajte na umu da na taj stol trebaju doći hrana i piće za svakoga gosta. Iako aranžmani i dekoracije znaju biti impresivni, imajte na umu da ćete, ako s njima pretjerate, gostima zakloniti pogled na plesni podij ili na sugovornika koji sjedi preko puta.

 

Dosađuju fotografu

Mladenci žele da na dan njihovog vjenčanja sve bude savršeno, pa tako i fotografije koje su trajna uspomena na početak bračne avanture. Ipak, nemojte fotografa zamarati svojim nepotrebnim strahovima i sumnjama. Dogovorite se s njim i upoznajte ga prije samog vjenčanja s vama dragim ljudima i članovima obitelji koje želite imati na fotografijama, a ostalo mu dajte na volju. Pustite ga da bude kreativan. Postoji razlog zbog kojeg ste ga odabrali za svoga vjenčanog fotografa. Dopustite mu da radi svoj posao.

Zaborave se zabaviti

Ne smijete zaboraviti razlog zbog kojeg sve ovo činite. Razlog organizacije vjenčanja pokušajte potpuno zadržati u fokusu. Počinje zajednički život, stoga se pobrinite da vam ta večer bude divan početak zajedničke i zabavne budućnosti. Zapamtite, vjenčanje je samo prvi dan vašega budućega zajedničkog putovanja koje se zove – bračni život.

 

Kako biste bili sigurni da znate sve o novim trendovima u vjenčanjima, posjetite ovoga vikenda Sajam vjenčanja. Otkrijte koje su slastice najtraženije, koje je vjenčano prstenje najpopularnije, na što biste trebali pripaziti pri odabiru fotografa te kako odabrati vjenčanicu od koje zastaje dah. Inspirirajte se za vaš dan iz snova na najvećoj, najraskošnijoj i najoriginalnijoj manifestaciji vjenčane tematike u regiji. Uživajte u kreiranju vlastite vjenčane priče od 1. do 3. veljače na Sajmu vjenčanja u Areni Zagreb. Detaljan program potražite ovdje. (staviti link https://www.story.hr/fashion/zasto-u-veljaci-ne-smijete-zaobici-sajam-vjencanja-u-areni-zagreb-436787)

Tekst: Ma.D.
Fotografije: Unsplash

Pročitajte i...

Sonja Kovač najljepša u vjenčanici

U susret novom broju časopisa Vjenčanja

Sajam vjenčanja Zagreb i poznati Hrvati modnom revijom podržali male srčane bolesnike

Sajam vjenčanja Zagreb održan proteklog vikenda u Areni Zagreb okupio je oko 7 000 posjetitelja, budućih mladenaca i ljubitelja vjenčanja, te još jednom, 21. godinu za redom, 'opravdao' status najglamuroznije i najveće manifestacije vjenčane tematike u Hrvatskoj i regiji. Posebna je modna poslastica bila gala donatorska revija na kojoj su domaće zvijezde u ulozi modela podržale dobrotvornu akciju za štićenike udruge Veliko srce malom srcu.

Domaće zvijezde pokazale veliko srce na gala reviji zagrebačkog Sajma vjenčanja

Poznatu su zablistali na gala donatorskoj reviji Sajma vjenčanja što se ovog vikenda održao u grandioznoj Areni Zagreb

Iva Šarić opet u vjenčanici?

Odličnu atmosferu Sajma vjenčanja održanog ovog vikend u Areni Zagreb dodatno je zapalila Iva Šarić pojavivši se u glamuroznoj vjenčanici sa sjajnim prstenom na lijevoj ruci.

▲ Povratak na vrh