ALU PERSPEKTIVA 2020 – završna godišnja izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu

17.09.2020.

ALU PERSPEKTIVA 2020 – „Završna godišnja izložba studenata“  Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine kao rezultat nastavnoga procesa otvorena je od 18. do 22. rujna.

Završna izložba odvija se na lokacijama Akademije likovnih umjetnosti u Ilici 85 (glavna zgrada) i Jabukovcu 10. Na izložbi će se moći vidjeti najbolji radovi studenata svih odsjeka akademije –  slikarski, grafički, kiparski, nastavnički, animirani film i novi mediji, konzerviranje i restauriranje umjetnina. Ulaz je besplatan.

Ove je godine Akademija likovnih umjetnosti odlučila nagraditi originalnom studentskom grafikom prvih 113 posjetitelja izložbe.

Izložba će biti popraćena i na mrežnim stranicama Akademije www.alu.hr te Facebook profilu.

Transformacijom tradicionalne završne godišnje izložbe studenata u multimedijalni projekt ALU PERSPEKTIVA, Akademija nastavlja svoju bogatu tradiciju razvoja nove umjetničke prakse i povezivanja između različitih umjetničkih formi. Akademija likovnih umjetnosti kroz projekt ALU Perspektiva otvara se prema građanstvu, ali dodatno i prema stručnoj javnosti.

Danko Friščić, Igor Čabraja, Miran
Šabić, Peruško Bogdanić, dekan Tomislav Buntak, Maja Rožman

Prilikom pokretanja projekta ALU PERSPEKTIVA dekan prof.art. Tomislav Buntak izjavio je: „Vjerujemo da je to dobar način da pokažemo kako se na Akademiji likovnih umjetnosti odgajaju generacije novih umjetnika koji će biti sposobni ostaviti svoj pečat u životu Zagreba i Hrvatske.“

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Nove ideje za blagdanske dekoracije potražite na Netflixu

Još malo pa počelo... blagdansko ludilo! Jeste li spremni?

Behind the scenes: kako se zapravo snimaju scene seksa

Učimo od koreografkinje zaslužne za fantastičnu senzualnost u seriji "Normal People"

Osvrni se gnjevno ili o bijesu

Sve nas povremeno preplavi osjećaj od kojega nam cijelo tijelo počne bridjeti, glas nam se promijeni, ruke tresu i čini se da smo na najboljem putu da se pretvorimo u gnjevno čudovište koje usput demolira cijele gradove. Bijes je na zlu glasu, kultura nas uči da ga potiskujemo i naučimo kontrolirati, no riječ je o emociji od koje možemo mnogo naučiti i koja nam može u mnogočemu pomoći. Kako upregnuti bijes da radi za nas?

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

▲ Povratak na vrh