Anti-romantični watchlist za single & fabulous sretnice

12.02.2021.

Solo za Valentinovo? Uz ove filmove ćete otvoriti šampanjac što ste se našle u najboljem mogućem društvu…

Živjeti i opstajati kao sretna jedinka u društvu koje nas pod svaku cijenu pokušava pretvoriti u par nije nimalo lako, a kako standardna kino-ponuda uglavnom podvaljuje agendu da je za romansu potrebno dvoje, malo smo prokopale svoje arhive i pronašle filmove s kojima možemo proslaviti svoj single status. Ovo nije naš prvi rodeo pa bacite pogled i na raniju varijaciju ove teme. All the single ladies! 

Annie Hall 

r. Woody Allen 

Neurotični intelektualci sa smislom za humor su slatki, ali takve ljubavi obično imaju rok trajanja. Ugledajte se na kultnu Annie, otputujte u sunčane krajeve i ostavite potrebite geekove njihovim sivim neurozama. 

„You only gave me books with the word ‘death’ in the title.“ 

Obvious Child 

r. Gillian Robespierre 

Ovo nije film iz kojega izvlačimo životne lekcije, osim ako je ta lekcija da se čuvamo kad se odlučimo imati pijani one-night stand s frajerom kojeg ne znamo jer nas je višegodišnji partner upravo ostavio za našu prijateljicu u kratkom razgovoru u toaletu noćnog kluba. Ali Jenny Slate

„I feel like when someone does something bad, they should just die. But instead, we die a slow death and watch their happiness bloom.“ 

Legally Blonde 

r. Robert Luketic 

Ne kažemo da je osvetnički impuls nužno najbolja motivacija, ali ako vas nečiji šupakluk može stimulirati da otkrijete potencijale koje niste znale da imate ili ste ih zanemarile… you go, girls! 

„I need a boyfriend who is not such a complete bonehead.“ 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind 

r. Michael Gondry 

Možda ultimativni anti-romantični film podsjeća nas da ćemo ponekad istu grešku ponavljati unedogled, nadajući se sretnijem ishodu, ali i da vrijedi uživati u trenucima sreće jer su trenuci, na kraju dana, sve što imamo… 

„You will think of things, and I’ll get bored of you and feel trapped because that’s what happens with me!“ 

Kill Bill 

r. Quentin Tarantino 

Što reći? Važno je imati osjećaj zaključenja odnosa jer se otvorene rane imaju neugodnu naviku inficirati, i onda nastaje čitavi niz problema. 

„It’s mercy, compassion and forgiveness I lack, not rationality.“ 

Gone Girl 

r. David Fincher 

Ponekad nas raspad ljubavi inspirira za najneočekivanije stvari… a ponekad samo gledamo film i mislimo si kakve smo sretnice da si nismo okovale prstenjake i obećale se potpuno pogrešnom tipu. 

„I am a little too much, and he is a little too little.“ 

My Best Friend’s Wedding 

r. P.J. Hogan 

Ponekad donesemo pogrešnu odluku kad pustimo osobu s kojom bismo trebale biti… a ponekad donesemo pogrešnu osobu kad mislimo da je odluka bila pogrešna i pokušavamo je sanirati protivno zdravom razumu. Tko će ga znati? 

„It’s amazing the clarity that comes with psychotic jealousy.“ 

Midsommar  

r. Ari Aster 

Vjerujte Florence Pugh da je nekad najgora moguća stvar za vezu održavati je na životu dulje od njezina prirodnog vijeka, u ovom slučaju taj bi frankensteinovski poriv mogao nekoga koštati… života. 

„Do you feel held by him? Does he feel like home to you?“ 

Piše: A.F.

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

10 cool odjevnih komada za Valentinovo na otvorenom

Kada vam ponestane riječi, recite to - outfitom!

Valentinovo update: Najbolji *novi* romantični filmovi

Stižu novi naslovi za naše romantične watchliste…

Pažnja! Ultimativna filmska lektira za ovo (Anti-)Valentinovo stiže…

Zendaya i John David Washington u svim inačicama ljubavnog klinča u prvom filmu snimljenom u potpunosti tijekom karantene

Top 5 Anti-valentinovo filmova

Zbog ovih filmova bit će vam drago ako ste single

▲ Povratak na vrh