Bajkoviti Erdem kao baletni kostimograf

20.03.2018.

Nakon što je lani osvojio svijet rasprodanom kolekcijom za H&M, Erdem Moralioglu se upustio u novu modnu avanturu

Poznati britanski dizajner ovog je puta prihvatio angažman u londonskoj Kraljevskoj operi gdje je dizajnirao kostime za novi balet “Corybantic Games” inspiriran glazbom nekadašnjeg američkog skladatelja Leonarda Brnsteina. Balet je postavljen povodom 100. obljetnice rođenja poznatog kompozitora i tek je dio manifestacija kojima se obilježava njegov izniman doprinos glazbi.

Erdem je kostime zamislio u modernoj izvedbi, potpuno drugačijoj od onoga na što nas je navikao svojim modnim revijama. Lepršave suknje od prozirnog plisea u kombinaciji s čvrstim crnim remenjem kreirane su kako bi naglasile pokrete, a inspirirane su klasicizmom pedesetih i antičkom Grčkom.

Iako nema ni traga cvijeću ili romanticizmu, Erdemovi su kostimi prepoznatljivo delikatni i eterični, a dizajner je za britanski Vogue priznao kako je ovo bio izazovan, ali predivan zadatak. “Morao sam se sasvim resetirati i promijeniti perspektivu,” izjavio je. “Inače ne vodim računa o tome da žena u mojoj haljini mora plesati i podići nogu sve do glave.” Balet je premijeru imao 15. ožujka i sudeći prema kritikama, Erdem se u ulozi kostimografa odlično snašao.

Piše: Maja Karnik
Foto: @erdem

Pročitajte i...

odjeća za ured

Inspiraciju za 3 cool uredska stylinga pronašli smo na ulicama Kopenhagena

Praznici se primiču svom kraju, a mi sve bliže povratku u urede... dodatna motivacija za što bezbolniji povratak na posao može biti i uredska moda, a savršene lookove pronašli smo u sjevernoj prijestolnici mode

Najljepši filmski kostimi koje potpisuje Yves Saint Laurent

Crtice iz strastvene kostimografske karijere jednog od najznačajnijih dizajnera u povijesti

Uživajte u baletu u predvečerje ispred HNK u Zagrebu

Smiraj dana je idealno vrijeme za opuštanje uz kulturne sadržaje u samom centru Zagreba

cruella

Kostimi u 'Cruelli' nadahnuti su Alexanderom McQueenom i Vivienne Westwood

Ovaj film još jednom dokazuje da zlikovke imaju najbolje modne komade

▲ Povratak na vrh