Bezglutenska torta od mrkve za savršen produženi vikend

04.04.2021.

Neovisno o tome slavite li danas Uskrs ili jednostavno želite nešto slatko, a zdravo, ova je torta savršena za sve prigode

Ovu savršenu bezglutensku tortu od mrkve pronašli smo na sjajnom zdravom blogu Our Food Stories. Radi se o sočnoj torti s rižinim brašnom koja će zadovoljiti potrebu za slatkim, a neće ostaviti osjećaj krivnje.

Pripremite je odmah i uživajte u njoj za doručak ili kao desert nakon ručka, a kako je pripremiti otkrijte u nastavku.

Biskvit

350g šećera
350ml ulja
4 jaja
240g rižinog rbašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
3 žličice cimeta
300g ribane mrkve
100g sjeckanih oraha
1 žličica ekstrakta vanilije

Krema

75g maslaca
150g krem sira
500g šećera u prahu

Postupak

Pećnicu zagrijte na 180°C. Mikserom tucite jednu minutu ulje, jaja, šećer, sol i ekstrakt vanilije pa umiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Kad ste dobro promiješali sve, lagano umiješajte i orahe i mrkvu pa sve izlijte u kalup za tortu i stavite da se peče 45 minuta (čačkalicom provjerite kad je biskvit gotov). Za kremu tucite maslac dodavajući šećer u prahu u tri navrata pa na kraju umiješajte krem sir. Kad je biskvit gotov, prerežite ga po sredini i namažite kremom ili jednostavno namažite vrh i torta je spremna za uživanje. Dobar tek!

Piše: N.B.
Foto: Pixabay

Pročitajte i...

Detoksikacija nakon Uskrsa

Donosimo vam savjete kako se vratiti u formu nakon Uskrsa

Ljeto na tanjuru s „potpisom“ gastro blogerice Sanje Mijac

Njezin nas instagram profil vraća u djetinjstvo, kad su komad slasnog kolača s makom i višnjama ili griz hladne domaće pome s malo soli bilo sve što nam treba na vruć ljetni dan. Ako već niste, obavezno nabavite Sanjinu kuharicu “Iz života Domaćica”, a dotad uživajte u pogledu na delicije koje svakodnevno priprema i fotka za Instagram…

Doručak kod Tiffanyja, ručak kod Guccija i večera kod Vuittona

Fine dining i high fashion iskustvo u jednom!

Sirova torta od borovnica za ljetne dane!

Sirove veganske torte sadrže kompletan obrok i vrlo su hranjive

10 novih gastro oaza koje su ove godine otvorene na našoj obali

Donosimo vam pregled sjajnih mjesta na obali čije specijalitete jedva čekamo isprobati

Stigla je nova hrvatska kuharica koju je pisalo 36 najboljih hrvatskih chefova

Trideset i šest najboljih hrvatskih chefova pod vodstvom Mate Jankovića kreirali su knjigu koja obilježava važnu fazu hrvatske gastro i restoranske scene – Croatia: The Cookbook

▲ Povratak na vrh