Bezglutenska torta od mrkve za savršen produženi vikend

Neovisno o tome slavite li danas Uskrs ili jednostavno želite nešto slatko, a zdravo, ova je torta savršena za sve prigode
Ovu savršenu bezglutensku tortu od mrkve pronašli smo na sjajnom zdravom blogu Our Food Stories. Radi se o sočnoj torti s rižinim brašnom koja će zadovoljiti potrebu za slatkim, a neće ostaviti osjećaj krivnje.
Pripremite je odmah i uživajte u njoj za doručak ili kao desert nakon ručka, a kako je pripremiti otkrijte u nastavku.
Biskvit
350g šećera
350ml ulja
4 jaja
240g rižinog rbašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
3 žličice cimeta
300g ribane mrkve
100g sjeckanih oraha
1 žličica ekstrakta vanilije
Krema
75g maslaca
150g krem sira
500g šećera u prahu
Postupak
Pećnicu zagrijte na 180°C. Mikserom tucite jednu minutu ulje, jaja, šećer, sol i ekstrakt vanilije pa umiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Kad ste dobro promiješali sve, lagano umiješajte i orahe i mrkvu pa sve izlijte u kalup za tortu i stavite da se peče 45 minuta (čačkalicom provjerite kad je biskvit gotov). Za kremu tucite maslac dodavajući šećer u prahu u tri navrata pa na kraju umiješajte krem sir. Kad je biskvit gotov, prerežite ga po sredini i namažite kremom ili jednostavno namažite vrh i torta je spremna za uživanje. Dobar tek!