Blagdanski stol kao iz bajke

21.12.2019.

Martina Ražov zna kako da božićni stol izgleda savršeno

Debelo smo ugazili u najljepši mjesec u godini i brojimo sitno do Božića. Po kućanstvima se šire mirisi božićnih slastica, fritule, orahnjače, medenjaci…Osim što treba isplanirati božićni jelovnik uređenje blagdanskog stola je također bitno. Tu smo u pomoć pozvali Martinu Ražov koja stoji iza instagram profila La Martinacakes. Osim što sa svojim pratiteljima dijeli recepte slastica, Martina nas je osvojila i načinom na koji dekorira stol. Kako bi božićni ručak izgledao bajkovito, ova food blogerica nam je dala nekoliko ideja.

1. Svoj stol ukrasite jednim od glavnih ukrasa, a to je upravo – stolnjak. Ne morate imati paletu boja stolnjaka, već je dovoljan jedan bijeli koji će učiniti atmosferu prigodnom. Što se tiče ukrasa koje planirate staviti na stol, problem vam neće stvarati bijela boja stolnjaka jer gotovo sve paše na to. Ja sam ovaj put dala ideju na zlatnom i crvenom što je također u predivnom stilu Božića.

2. Potrebne su vam fine pamučne salvete zamotane u spiralu i čisti beštek kojeg ćete malo prije postavljanja obrisati čistom suhom krpom, a isto ćete učiniti s tanjurima i čašama. Preporučam da stavite visoke čaše na stalku za vino i niske čaše za vodu. Obavezno, kod nazdravljanja- neka se čuje čin-čin.

3. Adventski vijenac sa četiri upaljene svijeće koje simboliziraju nadu, mir, radost i ljubav donijet će poseban blagdanski stih na vaš stol. Ne treba više natrpavati po stolu jer manje je više. Glavni i najljepši ukrasi tek dolaze, a to je upravo hrana, slatka i slana, koju ste pripremili.

4. Jedna mala napomena, za potpuni dojam nemojte stavljati hranu na stol u zdjelama pomoću kojih ste ih pripremali već ih premjestite na fine pladnjeve ili staklene zdjele koje se kriju u vašim kuhinjskim ormarima i čekaju upravo ovakve prigode.

Za kraj, upalite prigodnu glazbu sa strane i upalite svoju jelku da zasjaji. Kad završite s ručkom ili večerom, slobodno ugasite glavno svijelo. Uživajte, onako, tiho s obitelji, u toplini svoga doma. U tome i jest sva čar.

Piše: Aleksandra Milinković

Fotografije: Martina Ražov

Pročitajte i...

JEDINSTVENI KONCERTI ZA VIKEND PRED VAMA

Josipa Lisac i Marin Ivanović Stoka, Nered, Tram 11 i Hladno Pivo u izdanju snimanom samo za Story

Beach, please!

„Kad je nebo puno zvijezda, a more mirno i toplo, čovjek ima osjećaj da lebdi u svemiru“, konstatirala je glumica Natalie Wood. Ima li što ljepše od dana na plaži? Ili još bolje, večeri! Vrijeme je za putovanje prema moru, a ovo su cool sitnice koje bismo rado ponijeli sa sobom....

5 čarobnih namirnica za detoksikaciju

Zrno kamene soli svako jutro napravit će čuda za vaš organizam. A evo koje još namirnice morate uvesti u prehranu želite li izbaciti toksine, živjeti zdavije i izgledati bolje!

Jeste li pročitali srpanjski Elle u digitalnom izdanju?

Čitajte Elle i u digitalnom formatu! Vaš omiljeni magazin možete naručiti online i čitati ga u elektronskom obliku, pojedinačno ili putem pretplate. Jednostavno i sigurno kroz par klikova dođite do omiljenog Elle sadržaja

▲ Povratak na vrh