Božićni wishlist: nematerijalni darovi

17.12.2019.

Nezaboravno iskustvo > božićni džemper

Kupnja božićnih poklona često se, zahvaljujući dugim redovima u trgovinama zagušljivih shopping centara i prevelikom izboru pretvara u noćnu moru, pogotovo ako se obavlja u posljednji čas. Možda se na vašoj listi bližnjih koji zaslužuju poklon pronašao netko tko već ima sve, ili netko tko živi u malom prostoru pa ne želi krcati još stvari, ili netko tko živi minimalističkim lifestyleom i ne pati na materijalno. Možda želite nekoga iznenaditi super originalnim poklonom koji će ostati u sjećanju puno duže nego božićni džemper. Bilo kako bilo, izbor nematerijalnih i iskustvenih darova je zaista velik, a mi smo za vas pripremili nekoliko prijedloga za takve poklone. Dodatan plus je da ih možete nabaviti iz udobnosti svoga doma, bez redova i brige hoće li stići na vrijeme.

  1. Pretplata na video ili glazbeni streaming servis
    S pretplatom na neki od popularnih video ili glazbenih streaming servisa teško možete pogriješiti. Ponuda se ubrzano širi pa se za svakoga može pronaći nešto, a Netflix, Deezer i slične platforme garantirano će razveseliti vaše bližnje.
  2. Masterclass
    Počastite nekog od svojih najmilijih masterclassom koji će im pomoći izbrusiti neki talent ili hobi, ponuda je zaista ogromna, od kuharskih do fotografskih radionica koje vode najveći svjetski stručnjaci u tim poljima. Učiti leadership od Anne Wintour ili kreativno pisanje od Margaret Atwood zvuči jako primamljivo, zar ne?

3Anti stress poklon
Čak i ako nismo toga svjesni, velika većina nas živi stresnu svakodnevicu. Iznenadite vaše najdraže masažom, wellness vikendom ili anti stress tretmanom. U Zagrebu od nedavno postoji i tzv. soba za razbijanje u kojoj za malu cifru možete u kontroliranim uvjetima i bez grižnje savjesti razbijati tanjure i stare kompjutore te ispucati svu napetost.View this post on Instagram

Best way to finish Monday

A post shared by SMASHIT_Zagreb (@smashitzagreb) on Oct 21, 2019 at 10:45am PDT

4. Pretplata na omiljeni časopis
Tisak je, bez obzira što ljudi kažu, i dalje itekako živ. Za gotovo svaki interes koji vam može pasti na pamet sigurno postoji specijalizirani časopis, a vaši će se bližnji svaki put kad u poštanskom sandučiću zateknu omiljeni časopis sjetiti vas i vaše genijalne ideje za božićni poklon.

5. Kolači iz kućne radinosti
Ako želite da vaš poklon ima osobni pečat ili ste za božićne darove već previše istrošili, odvojite jedno popodne za scrollanje po primamljivim receptima za kolače i razveselite okusne pupoljke svojih najbližih!

 

Piše: L.H.

Fotografije: Instagram, Profimedia

Pročitajte i...

Naučite plesati balet uz Dior

Usavršite svoje piruete i plié u izolaciji

Masterclass s Natalie Portman

Satovi glume s Natalie Portman? Da molim!

Dopustite slavnoj Oskarovki da u vama probudi uspavanu holivudsku divu

«Intuitivno jesti»: šuplja formula ili wellness revolucija?

Novi nutricionistički trend temelji se na tome da – jedemo što god želimo! Kako funkcionira?

Škola koju volimo

Leadership Masterclass Anne Wintour

▲ Povratak na vrh