Muzej Triennale službeno je otvorio najočekivaniju izložbu 2019. godine – “Broken Nature”

10.03.2019.

„Dizajn je potreban za preživljavanje čovjeka“

U Milanu su premijerno predstavljeni složeni umjetnički koncepti iz različitih disciplina širom svijeta, koji se otkrivaju kao svojevrsna slomljena priroda.

 

 

U muzeju Triennale dizajn preuzima funkciju ljudskog preživljavanja, tj. predstavlja slomljenu prirodu, pod vodstvom kustosa Paola Antonellija. Paola Antonelli je viša kustosica Odjela za arhitekturu i dizajn i ravnateljica Odjela za istraživanje i razvoj u MoMA-i u New Yorku.

 

 

Izložba obrađuje mnoge teme od znanosti do arhitekture, dizajna i umjetnosti… Između eksperimenata, istraživanja i projekata odabranih diljem svijeta – ne nužno novih ili aktualnih – slomljena priroda poziva na buđenje u potrazi za rješenjem nad hitnim univerzalnim temama kao što su voda, plastika, prirodni resursi, hrana, složeni sustavi, suživot vrsta, priroda i tehnologija, migracije stanovništva, granice i nadom za novootkrivenom empatijom na više razina – ne samo za ljude, nego i za sve vrste.

 

 

Posebna izložba ima ženski kustoski tim, uključujući Ericu Petrillo, Alu Tannir i Laurie Mandin. “Nismo tražili trendovske ili kratkotrajne projekte specifične za određenu lokaciju, nego radove koji, poput znanstvenih projekata, imaju intrinzičnu vrijednost s dugoročnim perspektivama na različitim razinama”, izjavila je voditeljica projekta Laura Maeran.

 

 

Izložba Broken Nature je podijeljena u četiri glavna dijela: na samu izložbu, na katalog istog naziva koji je izdala Electa, na digitalnu platformu kao referentnu točku koju se stalno ažurira i na niz simpozija otvorenih za javnost.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Gianluca Di Ioia

Pročitajte i...

elle print

Hot ljeto uz vrući srpanjski Elle!

U novom broju ekskluzivno donosimo intimnu ispovijest australskog modela bez rodnog identiteta, s Ivanom Roščić razgovaramo (ne samo) o snimanju novog filma, otkrivamo pozadinu Netflixove serije posvećene kultnom protagonistu njujorške modne scene 70-ih Royu Halstonu te predstavljamo dvije superhot južnoameričke dizajnerice, kraljicu skupocjenog nakita od bambusa i dijamanata, Silviju Furmanovich, i novu kreativnu direktoricu kuće Chloé, Gabrielu Hearst. Svim čitateljima POKLANJAMO ELLE DECORATION, a za modne šmekere tu je i specijalni ELLE LJETNI PAKET sa superstylish Borboleta narukvicom!

Posjetite pet modnih metropola kroz kultne filmove

Neka najstylish gradovi makar na par sati dođu k nama…

U ovim kombinacijama nadahnutima milanskim stilom, svi će vas na ulici pozdravljati s 'Ciao, bella!'

U vremenima kada su fizička putovanja u modne metropole pod velikim upitnikom, a prestižni tjedni mode održavaju se virtualno, zašto ne biste – pomoću novih kolekcija dostupnih u City Centeru one West, East i Split te modnim inspiracijama s platforme City Mix & Match – 'otputovali' u Pariz, Kopenhagen, Milano, London? Evo kako!

Zavirite u staklenu kuću na Avali i resort u Kostariki u Elle Decorationu - dar uz novi broj magazina Elle

Travanjski Elle svim čitateljima poklanja magazin ELLE Decoration! Vrijeme je za mini proljetni makeover vašeg životnog prostora! Otkrijte originalne savjete i najinspirativnije ideje za uređenje interijera i eksterijera. Elle Decoration na dar potražite uz novi Elle na svim kioscima

▲ Povratak na vrh