Četiri savjeta uz koje ćete se za čas riješiti anksioznosti

08.05.2018.

Svakodnevno se dovodimo u situacije u kojima se osjećamo anksiozno, no protiv toga se možemo naučiti boriti

Neovisno o tome jesmo li propustili neki rok na poslu ili fakultetu, imamo li problema s javnim govorom ili odnosom s nekom osobom, anksioznosti je nerijetko teško pobjeći. No, definitivno joj se ne treba prepustiti. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko trikova koje možete isprobati kad se nađete u situaciji koja vam uzrokuje anksioznost.

Nabavite gumenu lopticu za stiskanje

Anksioznosti se ponekad lako možemo riješiti fizički, doslovnim otpuštanjem napetosti kroz pokret. Zato nabavite gumenu lopticu koju možete stiskati u šaci kad god osjetite potrebu za tim.

Isprobajte umirujuća ulja

Razni beauty brendovi nude umirujuća ulja s lavandom i drugim biljem koje uvijek možete nositi sa sobom i namazati na zglobove, vrat ili neko drugo mjesto gdje osjetite vlastiti puls. Njihov će vas miris, ali i sam čin mazanja kože odmah umiriti.

Slušajte umirujuće zvukove

Uvijek na mobilnom uređaju nosite šumove vode, valova, vjetra ili bilo kakve druge zvukove koji vas umiruju. Tako ćete ih moći poslušati u tramvaju, na poslu ili bilo gdje drugdje kad za tim osjetite potrebu.

Prihvatite ono što ne možete promijeniti

Nekad su stvari jednostavne takve kakve jesu. Ne možete promijeniti kolegu na poslu s kojim se ne slažete niti možete partnera naučiti da prljave čarape ne stoje na podu. Zato ponekad jednostavno treba duboko udahnuti, prihvatiti situaciju i otpustiti stres.

Piše: N.B.
Foto:Kinga Cichewicz on Unsplash

Pročitajte i...

Osjećaj kojeg se nemoguće riješiti - krivnja

Dorađujemo je svakog sata i dana i uvijek nađemo način za predbacivanje i kažnjavanje - sebe same!

Pet ljetnih pravila koje slijede Francuskinje

Male tajne francuskih stylinga koje slijede modne influencerice

Ne želite se baš sasvim vratiti «u normalu»? To je normalno

Tjeskoba izolacije splašnjava, ali ju zamjenjuje tjeskoba povratka u normalu, koji nije niti povratak, niti posve normala… Zašto nam ne postaje lakše?

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih tjedana nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a 2020. godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

ELLE 5 beauty minuta: Tena Bašić

Poznata make-up artistica otkrila nam je svoju beauty i wellness rutinu u danima izolacije!

▲ Povratak na vrh