Čini se da se svi na društvenim mrežama bude prije zore i vježbaju. Zašto?

21.03.2021.

Nove navike za nove početke

Ako ste ikad, jedva otvorivši oči, gledali storyje nekih influencerica ili slavnih osoba poput Kim Kardashian kako vježba oko 5 ujutro dok vani nije svanulo i pitali se – Kako? Zašto? – niste jedini. No u knjizi Power Hour Adrienne Herbert objašnjava da buđenje jedan sat ranije nego inače može promijeniti život. Autorica i stručnjakinja za wellness svoje tvrdnje temelji na vlastitom iskustvu: radeći kao osobna trenerica, počela se buditi jedan sat ranije kako bi se stigla pripremati za maraton, jer joj je kao majci bilo lakše naći vremena za sebe prije nego se djeca probude.

Instagram: adrienne_ldn

Stečenu naviku ranijeg buđenja nastavila je i nakon istrčanog maratona te postavila nove ciljeve: napisala je knjigu i pokrenula podcast “Power Hour” u kojem ugošćuje slavne osobe i uspješne profesionalce, te postala profesionalna motivatorica.

Sve zvuči logično i razumno u teoriji no kako to provesti u praksi? Adrienne naglašava da je važno biti realističan i početi malim koracima. Možda se nećemo moći buditi svakog dana u tjednu ranije pa postoji vjerojatnost da ćemo nakon vrlo kratkog vremena odustati od svog cilja. Za početak predlaže buditi se barem jedan dan u tjednu sat vremena ranije, bez iznimke, a postepeno, kad nam ranije buđenje uđe u naviku, ustajati ranije svaki dan. Treba sagledati veliku sliku i pitati se – što možemo napraviti danas da budemo barem jedan posto bliže onome što smo zacrtali?

Jedna od njezinih mantri je: “Možeš napraviti teške stvari. Jer koja je alternativa?” i ohrabruje da ne odustajemo pred preprekama. No ciljeve je teže ostvariti ako nemamo podršku stoga je važno okružiti se ljudima koji će nas poticati da ustrajemo i pomoći nam na tom putu.

Kao što nas je podučila i 2020., treba živjeti dan po dan, a postepeno ćemo doći i do željenog cilja. Ako je potrebno, budit ćemo se i sat vremena ranije, možda već od sutra.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Sophia Loren u deset fantastičnih filmskih outfita

Kultna talijanska glumica i legendarna ljepotica u svojim najsjanijim modnim on-screen momentima

Što možemo naučiti od supermodela? Da je nakon pada najvažnije ustati sa stilom!

Simbolički gledano, naš je život posljednjih mjeseci nalik kultnoj reviji Vivienne Westwood iz 1993..: mi u ulozi Naomi Campbell, a protekla godina u ulozi onih nestabilnih platformi u kojima se slavna manekenka stropoštala na modnu pistu. I što je još važnije - ustala s osmijehom

Tko su modne žrtve? I što to žrtvuju?

Mala povijest modnih žrtava

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Izložba koju ne smijete propustiti: Petra Grozaj 'Kaleidoscope'

Što je inspirira u fotografijama slavnih žena, što misli o modi te koji trenuci u životu zaslužuju blistave haljine porazgovarali smo sa slikaricom Petrom Grozaj povodom otvorenja izložbe u Laubi

smartlife portal

Adria Media ima novi portal Smartlife koji pokreće pametne promjene

Riječ je o prvom premium portalu o pametnoj tehnologiji koji će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje.

▲ Povratak na vrh