Da, u New Yorku se možete legalno vjenčati preko video poziva

22.04.2020.

Blagodati modernog doba

Zbog pandemije koronavirusa koja je čitav svijet potjerala u izolaciju, mnogi su parovi morali promijeniti planove koje su imali kada je riječ o proljetnim i ljetnim svadbama. Pritom su mnogi svoj “najljepši dan u životu” odgodili za neka bolja vremena, a oni koji ipak ne mogu dočekati da ozakone svoju ljubavnu vezu, moći će upriličiti posve legalno vjenčanje koristeći popularnu aplikaciju za video pozive.

Na krilima iznenadne popularnosti koju je aplikacijama za video pozive donijela “socijalna distanca”, Zoom, FaceTime i druge slične aplikacije koje ovih tjedana aktivno koristimo kako bismo ostali u kontaktu s prijateljima i obitelji te održavali poslovne sastanke s kolegama, dobit će, čini se, još jednu namjenu. Ako vam se zbilja žuri stupiti u brak s odabranikom svog srca i ne želite čekati izlazak svijeta iz karantene kako biste upriličili zabavu za prijatelje i rodbinu, možda se odgovor na vaše patnje krije u blagodatima modernog doba. Naime, guverner New Yorka Andrew Cuomo objavio je na svom Twitter profilu kako se parovi mogu legalno vjenčati putem video poziva jer se svećenicima dopušta obavljanje ceremonija na daljinu, a sve kako zbog slavlja ne bi ugrožavali svoje zdravlje i zdravlje svojih gostiju. Novi zakon implementirat će se i u dijelovima države Colorado i Ohio, stoga u narednim tjednima možemo očekivati da će se brojna američka vjenčanja održati upravo preko Zooma. Ako virtualne svadbe postanu standard, možemo biti posve sigurni da će svi uzvanici doći, a možda i uštedimo pokoji živac koji bismo izgubili tijekom organizacije, a velike sale i ogromne budžete za uređenje, catering, muziku i ostale stavke također možemo prekrižiti. Čini se da je jedna dnevna soba, ponešto dobre volje i mnogo ljubavi, sasvim dovoljno. I laptop, naravno.

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Izolacija udvoje: kako da vam veza preživi karantenu?

Da vam prisilni medeni mjesec ne preraste u Isijavanje

Ljubav u doba korone

Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik odlučila je dati svoj doprinos u borbi ljubavi protiv korone i osmislila mini kolekciju vjenčanica upotpunjenu šarmantnim zaštitnim maskama.

I Stella McCartney osjeća krizu: smanjila broj zaposlenih i odrekla se svoje plaće

Dizajnerica je bila prisiljena na rezanje troškova zbog pandemije, koja je i njezinom brendu nanijela ogromnu štetu

Olivia Palermo i njezina stylish zaštita od virusa

3 fantastična looka popularne fashionistice

Život ispod maske

„Budi ti. Ali nosi masku“, poručuje nam pop diva Lady Gaga. Svjetski celebi pridržavaju se uputa svojih kriznih stožera i disciplinirano stavljaju zaštitne maske svaki put kad napuste kuću, bez obzira idu li u shopping, na kavu ili, poput Kaie Gerber, u teretanu

▲ Povratak na vrh