Da, u New Yorku se možete legalno vjenčati preko video poziva

22.04.2020.

Blagodati modernog doba

Zbog pandemije koronavirusa koja je čitav svijet potjerala u izolaciju, mnogi su parovi morali promijeniti planove koje su imali kada je riječ o proljetnim i ljetnim svadbama. Pritom su mnogi svoj “najljepši dan u životu” odgodili za neka bolja vremena, a oni koji ipak ne mogu dočekati da ozakone svoju ljubavnu vezu, moći će upriličiti posve legalno vjenčanje koristeći popularnu aplikaciju za video pozive.

Na krilima iznenadne popularnosti koju je aplikacijama za video pozive donijela “socijalna distanca”, Zoom, FaceTime i druge slične aplikacije koje ovih tjedana aktivno koristimo kako bismo ostali u kontaktu s prijateljima i obitelji te održavali poslovne sastanke s kolegama, dobit će, čini se, još jednu namjenu. Ako vam se zbilja žuri stupiti u brak s odabranikom svog srca i ne želite čekati izlazak svijeta iz karantene kako biste upriličili zabavu za prijatelje i rodbinu, možda se odgovor na vaše patnje krije u blagodatima modernog doba. Naime, guverner New Yorka Andrew Cuomo objavio je na svom Twitter profilu kako se parovi mogu legalno vjenčati putem video poziva jer se svećenicima dopušta obavljanje ceremonija na daljinu, a sve kako zbog slavlja ne bi ugrožavali svoje zdravlje i zdravlje svojih gostiju. Novi zakon implementirat će se i u dijelovima države Colorado i Ohio, stoga u narednim tjednima možemo očekivati da će se brojna američka vjenčanja održati upravo preko Zooma. Ako virtualne svadbe postanu standard, možemo biti posve sigurni da će svi uzvanici doći, a možda i uštedimo pokoji živac koji bismo izgubili tijekom organizacije, a velike sale i ogromne budžete za uređenje, catering, muziku i ostale stavke također možemo prekrižiti. Čini se da je jedna dnevna soba, ponešto dobre volje i mnogo ljubavi, sasvim dovoljno. I laptop, naravno.

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ne želite se baš sasvim vratiti «u normalu»? To je normalno

Tjeskoba izolacije splašnjava, ali ju zamjenjuje tjeskoba povratka u normalu, koji nije niti povratak, niti posve normala… Zašto nam ne postaje lakše?

Lipanjski Elle je stigao na kioske

A u njemu su odgovori na sva pitanja koja trenutno intrigiraju ljubitelje mode: kako je pandemija utjecala na taj biznis, što budućnost donosi fashion branši i, naravno, što ćemo nositi ovog ljeta. U novom broju čeka vas pregršt odličnih priča i ekskluzivnih intervjua, hit trendovi sezone, modni editorijali koji “mirišu” na more te učinkoviti beauty trikovi za osvježen i pomlađen izgled. Modni imperativ glasi: seksi minimalizam!

Genijalan Instagram izazov kuće Helmut Lang

Još jedan u nizu fantastičnih načina za skratiti vrijeme u izolaciji

Shopping vodič: Tie-dye ili službeni uzorak korona sezone

Čini se da su se sve influencerice i svi celebrityiji spontano uskladili oko službene uniforme korona sezone

Art protiv korone – kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci?

Kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci? Otkrijte u svibanjskom izdanju Ellea koji vas čeka na svim kioscima! Elle – ljepota je unutra

▲ Povratak na vrh