Damon Albarn u susjedstvu

07.03.2014.

Osnivač i frontmen Blura i Gorillaz dolazi na najveći regionalni festival u srbijanskom Novome Sadu- EXIT 2014

On će 12. srpnja na glavnoj pozornici EXIT festivala predstaviti svoj novi solo projekt, ali i svojevrsnu retrospektivu svoje cjelokupne karijere! I to kakve karijere – uz Blur i Gorillaz, koji spadaju među najveće glazbene projekte svih vremena, Damon će izvoditi i pjesme nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je sudjelovao.

Svoju nadolazeću turneju, za koju svjetski mediji procjenjuju da će biti jedna od najznačajnijih ove godine, najavio je videom koji predstavlja kolaž dosadašnjih glazbenih dostignuća:

 

 

Damon spada u povlaštenu grupu najutjecajnijih ličnosti u glazbenoj industriji ikada. Uz Grammy nadgrade, Damon je u svojoj dosadašnjoj karijeri, s mnogobrojnim glazbenima sastavima i projektima, osvojio pet Brit, jedanaest NME, devet Q i šest MTV nagrada, prodao preko 30 milijuna nosača zvuka širom svijeta, dok je debi album Gorillaz dostigao multiplatinastu nakladu!

NME ga je nedavno prilikom dodjele nagrade za inovaciju u glazbi predstavio kao “jednog od vodećih ljudi glazbene scene”. U travnju ove godine predstavit će svoj prvi solo album, “Everyday Robots”, za koji kaže da je na njega čekao dugih 25 godina i da je njegov najosobniji projekt do sada.

Govoreći za časopis Rolling Stone o nadolazećoj turneji, Damon Albarn je izjavio da će nastup obuhvaćati pjesme s Everyday Robots, ali da planira izvoditi i pjesme svojih sastava Blur, Gorillaz i The Good, the Bad and the Queen. Na pitanje o budućnosti sastava Blur i Gorillaz, za Rolling Stone je izjavio: “Što je Gorillaz?”. “Glazbeno gledano, ja sam Gorillaz.” – kaže Albarn. “Svirao sam pjesme Gorillaz na probama i neke od njih zvuče jako svježe, tako da ću ih sigurno izvoditi na svojoj turneji”.

Albarnova turneja započinje u Londonu u travnju, a pored potvrđenih datuma najvećih svjetskih festivala u Španjolskoj, Francuskoj, SAD-u, Danskoj, Nizozemskoj i Belgiji, Damon 12. srpnja dolazi i u Srbiju na Petrovaradinski tvrđavu!

Fotografije: press

Pročitajte i...

Nova playlista sestara Olsen je chill raj

Dnevna doza soula i frech popa

Kakvo nam koncertno putovanje sprema Mimika orkestar?

S Makom Murtićem o Mimika orkestru ususret koncertu sezone

Što slušaju hrvatske "it" djevojke?

Što možemo naći na njihovoj playlisti?

ELLE fokus: zašto je 2019. godina Donalda Glovera?

U jednoj godini radio je i s Beyonce i s Rihannom

▲ Povratak na vrh