Devet stvari koje uspješne žene rade prije devet ujutro

11.07.2020.

Kvalitetna jutarnja rutina prvi je korak prema uspjehu

Ako ujutro neprestano birate gumb “snooze” pa u zadnjih pet minuta prije odlaska na posao perete zube i uzimate bananu umjesto doručka, ovi bi vam savjeti itekako mogli pomoći. Prvi korak do uspjeha je kvalitetna organziacija od ranog jutra.

Zato vam u nastavku donosimo devet stvari koje uspješne žene čine prije devet ujutro. Ne morate ih činiti sve, ali pokušajte uvesti jutarnju rutinu prije odlaska na posao jer ćete biti produktivniji tijekom cijelog dana.

Zaboravite na “snooze”

Ako ne ustanete odmah iz kreveta osjećat ćete se još umornije i trebam će vam nekad i do dva sata da se napokon probudite. Zato idite spavati u razumno vrijeme i ujutro odmah ustanite kad alarm zazvoni.

Ne preskačite doručak

Ako preskočite doručak za ručak ćete pojesti ogromnu porciju hrane (iako možda sami ne osjećate koliko ste zapravo gladni) i nećete se moći zasititi. Zato pojedite zdrav i uravnotežen doručak koji će vas držati sitima do ručka kad ćete pojesti razumnu porciju.

Napravite listu obaveza

Lista obaveza nije samo za control freakove. Ona nam daje uvid u sve zadatke koje tog dana moramo obaviti i pomaže nam da lakše rasporedimo posao i organiziramo se, a time i budemo efikasniji.

Ohrabrite sami sebe

Moć pozitivnog razmišljanja je neosporna zato se svakog jutra ohrabrite, recite si da vjerujete u sebe i da ste sposobni podnijeti sve što će vam život tog dana dati. Fokusirajte se na vlastitu energiju i usmjerite je k uspjehu.

Ujutro pročitajte nešto pametno

Jedna od najuspješnijih blogerica i vlasnica medijske platforme Man Repeller, Leandra Medine, izjavila je da ujutro nikada ne uzima mobitel u ruke prije no što je pročitala nešto pametno. Bile to novine, članak koji ste spremili za kasnije čitanje ili knjiga koju trenutno čitate, dobro je upiti malo vrijednih informacija prije nego se upustimo u bespuća irelevenantnih objava na društvenim mrežama.

Pijte puno vode

Voda je važna za zdravo tijelo i čist ten, ali nam ona pomože i riješiti se glavobolje i vrtoglavice te nam bistri um i čini nas oštrijima.

Usporite

Ovaj se savjet nastavlja na onaj da ujutro odmah treba ustati iz kreveta. Ustanite ranije, pripremite sve za početak dana, uživajte u jutarnjoj kavi, knjizi ili bilo čemu drugome što vam treba da biste se pripremili za dan.

Sjetite se stvari koje vas vesele

Ako imate težak dan na papir zapišite lijepe stvari koje ste danas vidjeli ili one koje vas vesele. Tako ćete se podsjetiti da nije sve tako crno i da je život lijep bez obzira na probleme koje ćemo ionako prebroditi.

Piše: N.B.
Foto: rawpixel & Ember + Ivory on Unsplash

Pročitajte i...

Koja je jutarnja rutina uspješnih žena?

Ove male tajne možda su vaš put do napretka u karijeri

Kako izgleda jutarnja rutina Oprah Winfrey?

Oprah ništa ne prepušta slučaju, pa tako ni svoje jutarnje rituale

Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih slavnih žena

Inspiraciju i motivaciju često tražimo u riječima poznatih uspješnih žena

Kada uspješni ljudi idu na spavanje?

Kvalitetan san je vrlo važan za zdravlje, ali za uspjeh! Zato smo istražili kako izgledaju rutine spavanja uspješnih ljudi

▲ Povratak na vrh