Doručak kod Tiffanyja, ručak kod Guccija i večera kod Vuittona

22.05.2020.

Fine dining i high fashion iskustvo u jednom!

Gastro scena posljednjih je godina obogaćena za nekoliko high-profile i high-fashion restorana. Luksuzne kuće počele su otvarati svoje prve gastro lokale diljem planete s nastojanjem da spoje ljubav prema visokoj modi i ljubav prema dobroj hrani.

Početkom godine već smo pisali o otvaranju prvog Louis Vuitton restorana, no jeste li znali da su sličnim putem krenuli i drugi modni velikani poput Guccija, Burberryja i Tiffanyja?

Pa krenimo redom, Gucci je prošlog proljeća predstavio Gucci Osteria pop-up restoran u Singapuru, a svoju trajnu lokaciju pronašao je u Firenci. Dugogodišnji prijatelji Marco Bizzarri (CEO Guccija) i Massimo Bottura (jedan od najcijenjenijih chefova na svijetu) odlučili su se na zajednički pothvat i, zahvaljujući glavnoj chefici i gastro zvijezdi Karime Lopez, već u prvoj godini zaradili Michelinovu zvjezdicu.

Sve do 2017. godine kod Tiffanyja je doručkovala samo Holly Golightly. Te je godine u New Yorku otvoren prvi Blue Box Cafe, i to u sklopu Tiffanyjeve prodavaonice na Petoj aveniji. Slijedili su lokali u Hong Kongu i Shangaiu te zasad jedini europski, onaj u Londonu.

U britanskoj je prijestolnici otvoren i cafe unutar prodavaonice jednog od najbritanskijih brendova, Burberryja. Nazvan po osnivatelju kuće, Thomasu Burberryju, Thomas’ Cafe poslužuje, među ostalim, i britanske specijalitete, a impresivan interijer je sam do sebi dovoljan razlog da ovaj lokal posjetite čim prije!

 

 

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

10 novih gastro oaza koje su ove godine otvorene na našoj obali

Donosimo vam pregled sjajnih mjesta na obali čije specijalitete jedva čekamo isprobati

Stigla je nova hrvatska kuharica koju je pisalo 36 najboljih hrvatskih chefova

Trideset i šest najboljih hrvatskih chefova pod vodstvom Mate Jankovića kreirali su knjigu koja obilježava važnu fazu hrvatske gastro i restoranske scene – Croatia: The Cookbook

Pet novih mjesta koja su otvorena u Zagrebu ovog proljeća

Zagreb postaje sve veće turističko središte, a sukladno tome se svake sezone otvara niz sjajnih novih mjesta za slane i slatke zalogaje

Otvorili ste konzervu slanutka i prolili onu vodu? A mogli ste napraviti nešto poput ovog...

Da, istina, nije baš jako atraktivna. Malo ljigava, bez nekog posebnog mirisa, tekućina iz konzerviranog povrća vrlo često iz konzerve ide ravno u odvod. Čitajte dalje kako bi saznali zašto je ovo jedna od najvećih pogrešaka koju možete napraviti u kuhinji

Kakve dobrobiti za naše zdravlje ima čokolada?

Iako je često percipiramo kao nezdrav izbor kad je u pitanju prehrana, čokolada može biti itekako dobra za nas

Stigle su prve šparoge! Evo kako ih pripremiti za doručak

S proljećem su nam stigle i prve šparoge koje su nevjerojatno ukusno i zdravo povrće, a evo i kako ih pripremiti

▲ Povratak na vrh