Covid Classics: 4 cimera u izolaciji rekreiraju umjetnička djela

03.04.2020.

I Instagram ih obožava

Zbog pandemije koronavirusa mnogi su ljudi diljem svijeta izolirani u svojim domovima. Neke je to ponukalo da konačno pospreme stan, neke da pogledaju sve serije i dokumentarce na Netflixu, neke da upišu jedan od bezbroj besplatnih online tečajeva, neke da jednostavno ljenčare i konačno, za promjenu, ne rade ništa. Čini se da je svatko pronašao svoju sretnu nišu koja će mu pomoći da najbezbolnije preživi dane u karanteni.

Neki su, pak, s druge strane pokrenuli Instagram profile koje danas oduševljeno pratimo, od onih koji plasiraju samo dobre vijesti, preko onih s feel-good savjetima i citatima do onih koji dijele ležerne outfite iz karantene. No, jedan nas je novi profil posebno oduševio. Ime mu je Covid Classics, a u fokusu ove virtualne priče nalaze se četiri cimera koji pasionirano vole umjetnost. Njihova ljubav prema klasičnim umjetničkim djelima nagnala ih je da u svojoj sobi rekreiraju neke od najpoznatijih djela umjetnosti i cijeloj priči dodaju malo humora, ali i ponešto edukativnog sadržaja. Do sada su rekreirali ulje na platnu klasicističkog slikara J.-L. Davida “Mrtvi Marat”, “Djevojku s bisernom naušnicom” nizozemskog slikara Johannesa Vermeera, “American Gothic” Granta Wooda, djelo “Sin čovjeka” Renéa Magrittea i druge. Instagram profil Covid Classic dosad je privukao više od 60.000 sljedbenika, a budući da cimeri dijele i behind the scene fotografije iza svakog remakea, čini se da se u izolaciji itekako dobro zabavljaju.View this post on Instagram

1) “The Milkmaid”; 2) Original; 3) #behindthescenes @rijksmuseum #covidclassics #arthistory #gotmilk

A post shared by Covid Classics (@covidclassics) on Mar 27, 2020 at 7:35pm PDTView this post on Instagram

1) “The Old Guitarist”; 2) Original; 3) #behindthescenes @artinstitutechi #covidclassics #arthistory #chicagoblues

A post shared by Covid Classics (@covidclassics) on Mar 29, 2020 at 7:28pm PDTView this post on Instagram

“American Gothic” @artinstitutechi #covidclassics #arthistory #saltoftheearth

A post shared by Covid Classics (@covidclassics) on Mar 23, 2020 at 7:16pm PDT

 

Piše:Tina Lončar

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

Najnoviji gastro hit na Instagramu: Art Focaccia

Ukusna plosnata pogača prelivena maslinovim uljem i začinima, složit ćete se, baš i nije fotogenična. No, uz nekoliko vlati vlasca i cherry rajčica pretvara se u pravo malo umjetničko djelo

Ljubav “na relaciji” – u doba korone

Fotoreportaža od Švedske do Hrvatske

Recite zbogom fashion kalendaru na koji ste navikli

Saint Laurent i Gucci podvukli su crtu

Ne želite se baš sasvim vratiti «u normalu»? To je normalno

Tjeskoba izolacije splašnjava, ali ju zamjenjuje tjeskoba povratka u normalu, koji nije niti povratak, niti posve normala… Zašto nam ne postaje lakše?

▲ Povratak na vrh