Covid Classics: 4 cimera u izolaciji rekreiraju umjetnička djela

03.04.2020.

I Instagram ih obožava

Zbog pandemije koronavirusa mnogi su ljudi diljem svijeta izolirani u svojim domovima. Neke je to ponukalo da konačno pospreme stan, neke da pogledaju sve serije i dokumentarce na Netflixu, neke da upišu jedan od bezbroj besplatnih online tečajeva, neke da jednostavno ljenčare i konačno, za promjenu, ne rade ništa. Čini se da je svatko pronašao svoju sretnu nišu koja će mu pomoći da najbezbolnije preživi dane u karanteni.

Neki su, pak, s druge strane pokrenuli Instagram profile koje danas oduševljeno pratimo, od onih koji plasiraju samo dobre vijesti, preko onih s feel-good savjetima i citatima do onih koji dijele ležerne outfite iz karantene. No, jedan nas je novi profil posebno oduševio. Ime mu je Covid Classics, a u fokusu ove virtualne priče nalaze se četiri cimera koji pasionirano vole umjetnost. Njihova ljubav prema klasičnim umjetničkim djelima nagnala ih je da u svojoj sobi rekreiraju neke od najpoznatijih djela umjetnosti i cijeloj priči dodaju malo humora, ali i ponešto edukativnog sadržaja. Do sada su rekreirali ulje na platnu klasicističkog slikara J.-L. Davida “Mrtvi Marat”, “Djevojku s bisernom naušnicom” nizozemskog slikara Johannesa Vermeera, “American Gothic” Granta Wooda, djelo “Sin čovjeka” Renéa Magrittea i druge. Instagram profil Covid Classic dosad je privukao više od 60.000 sljedbenika, a budući da cimeri dijele i behind the scene fotografije iza svakog remakea, čini se da se u izolaciji itekako dobro zabavljaju.View this post on Instagram

1) “The Milkmaid”; 2) Original; 3) #behindthescenes @rijksmuseum #covidclassics #arthistory #gotmilk

A post shared by Covid Classics (@covidclassics) onView this post on Instagram

1) “The Old Guitarist”; 2) Original; 3) #behindthescenes @artinstitutechi #covidclassics #arthistory #chicagoblues

A post shared by Covid Classics (@covidclassics) onView this post on Instagram

“American Gothic” @artinstitutechi #covidclassics #arthistory #saltoftheearth

A post shared by Covid Classics (@covidclassics) on

 

Piše:Tina Lončar

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

khloe kardashian

Čini se da Khloé Kardashian još uvijek ne zna jesu li joj draže savršenosti ili nesavršenosti...

Kako je jedna loše osvijetljena slika bacila novo svjetlo na društvo u kojem živimo i što je prava 'kvaka 22'

Nedostaju vam putovanja? Donosimo mali modni eskapizam u europske metropole

Modne blogerice izravno prenose kulturu gradova u kojima žive svojom estetikom i stilom

Kraj jedne ere: Kako je selfie postao sinonim za selfish… i što pandemija ima s tim

Jeste li primijetili promjenu na društvenim mrežama? Nakon godina probijanja kroz nepregledne gomile fotošopiranih autoportreta, napućene usnice i Bambi eyes počinju nestajati s radara virtualne zbiljnosti. To je vrlo vjerojatno jedina pozitivna stvar koja nam se dogodila u 2020.

Kraj ere Kardashianki?

Kako reality show 'Keeping Up With The Kardashians' ulazi u posljednju, 20. sezonu, pitamo se je li to zaista kraj i što to znači?

▲ Povratak na vrh