Što su genuinfluenceri?

genuinfluencerice
13.08.2021.

I koje su karakteristike influencera brendovima danas najatraktivnije?

Prognostičari trendova WGSN skovali su termin za novu eru influencerica na društvenim mrežama: genuinfluencerice. Radi se o kreatori(ca)ma sadržaja koji umjesto prodaje proizvoda, svoju online platformu koriste za dijeljenje savjeta i informacija.

Ovaj trend na društvenim mrežama pojavio se uslijed pandemije, kada dotadašnje prakse putovanja, tjedana mode ili razloga za dotjerivanje izvan kuće nije bilo, ton i sadržaj objava na društvenim mrežama se promijenio, a korisnici društvenih mreža željeli su čuti glasove s kojima se mogu poistovijetiti.

Umjesto proizvoda, ove genuinfluencerice promiču ideje, potiču na kulturalne diskurse te sa svojom publikom razgovaraju o svojim interesima, strastima i temama koje ih zanimaju. Aktualnost i autentičnost postale su ključne karakteristike koje influencer(ic)e izdvajaju iz mase, a od samog broja pratitelja mnogo je važnija povezanost s njima.

Taj utjecaj individualnih glasova osim brendova kao što su MAC, Fenty ili Chanel prepoznale su i vlade koje su im se obratile kako bi informirale mlađe generacije o primjerice važnosti održavanje distance ili cijepljenja u vrijeme pandemije.

Među najatraktivnijim genuinfluencericama koje treba pratiti Vogue Business izdvojio je Aimee Song, Chriselle Lim i Hannah Bronfman, Agathe Auproux i Frankie Bridge, između ostalih.

Hoće li kolektivno iskustvo karantene i promjena u prioritetima zaista značiti i kraj velikog raskoraka između Instagrama i stvarnosti i drugačije vrednovanje sadržaja na društvenim mrežama, tek ćemo vidjeti, no čini se da ulazimo u neku novu fazu.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

designer outlet cro

Ima li prijateljica u svijetu influencerica? Elena i Jelena ispričale su nam svoju priču

Moda ima nepravednu reputaciju kao nimalo prijateljska zona. U to nas je uvjerila većina filmova, no svatko tko je ikad radio u modnoj industriji zna da bez prijatelja u fashion svijetu, s kojima ćete podijeliti doživljaj te 'divlje vožnje', ne možete daleko stići

barbara kurtović

O modi, stilu i inspiraciji s Barbarom Kurtović čije cool kombinacije volimo pratiti

Splitska fashionistica koja stoji iza Instagram profila @bkpurplelove ima super stil, a odakle crpi inspiraciju, koji su joj omiljeni modni dodaci te kako kombinira Borboleta narukvice iz Elle ljetnog paketa otkrila nam je u blic intervjuu

Što nose cool Njujorčanke, otkrili smo na ovom street style profilu

Instagram profil koji dokumentira autentičan stil stanovnika užurbanog New Yorka

Zašto lažne vijesti, mračne istine i teorije zavjere doživljavaju svoje zlatno doba?

Ptice ne postoje, zemlja je ravna ploča, koronavirus je urota Billa Gatesa kojom će nas pretvoriti u šišmiše, a Meghan Markle je robot. Čini se da teorije zavjere ovih dana doživljavaju svoje zlatno doba šireći se osobito među sve mlađim ljudima, a osim što potenciraju sukobe, šire paranoju i dezinformacije, ujedno rapidno uništavaju bliske međuljudske odnose. O čemu je riječ i kako se boriti s prodorom tih iščašenih paralelnih stvarnosti?

angelina jolie

Angelina Jolie se priključila Instagramu kako bi poslala važnu poruku

Slavna glumica dugo se vremena odupirala društvenim mrežama, ali je uvidjela njihovu moć za širenje informacija i stvaranje zajednice

▲ Povratak na vrh