Je li Emma Watson potplaćena za “Ljepoticu i zvijer”?

Emma Watson
21.03.2017.

Iako se njezin honorar čini ogromnim, i dalje je manji od onih kakve dobivaju njezini muški kolege

Emma Watson i njezin mega-hit “Ljepotica i zvijer” u prvom vikendu prikazivanja s lakoćom su dospjeli na prvo mjesto po zaradi u američkim kinima.

Ovaj box office hit već je zaradio 350 milijuna dolara globalno, time rušeći čak pet rekorda i stvarajući jasnu sliku kako će ovo biti jedan od najvećih filmova godine. No odražava li se to u glumičinom honoraru?

Watson je navodno dobila tri milijuna unaprijed za svoju ulogu, a ta brojka mogla bi narasti do 15 u slučaju da brojke s blagajne budu proporcionalno zadovoljavajuće.

Primjerice, Angelina Jolie kao “Maleficent” je dobila 20 milijuna dolara, a film je na blagajnama prikupio čak 759 milijuna. No slučaj s njihovim muškim kolegama ipak je ponešto drugačiji. George Clooney je za glavnu ulogu u filmu “Tomorrowland” dobio između 20 i 40 milijuna dolara, a film je prikupio “samo” 209.2 milijuna od prodaje kino ulaznica.

Da Hollywood još uvijek kaska za ravnopravnošću spolova, dokazuju i brojke s njegove A liste. Naime, iako je prošle godine zabilježen veći broj glumica u glavnim ulogama 100 najuspješnijih filmova na kino blagajnama, sveukupni postotak ipak je poražavajuć. Čak i s porastom od 7% u usporedbi s 2015., u najuspješnijim filmovima tijekom 2016. samo je 29% glavnih ženskih uloga (Rogue One: A Star Wars Story, Bad Moms i Ghostbusters neki su od njih).

Pa ako se najveće zvijezde poput Jennifer Lawrence ili Emme Watson ne mogu izboriti za plaće jednake svojim muškim kolegama, kakve su nade za ostale?

 

Foto: Getty
N.K.

Pročitajte i...

First Look: stigao trailer za Little Women i divan je!

Adaptacija klasika s potpisom Grete Gerwig savršeni je spoj poznatog i neočekivanog

Koje su se zvijezde fotografirale za kalendar Pirelli 2020?

Inspiracija za novo izdanje je djelo "Romeo i Julija"

Zašto se Brigitte Macron susrela s Emmom Watson u Parizu?

Prva dama Francuske je održala sastanak o pravima žena

Emma Watson odlično nosi bijelo od glave do pete

Poznata glumica Emma Watson pojavila se na Wimbeldonu odjevena od glave do pete u bijelo

Zvijezde koje su nas u 2018. iznenadile promjenom frizure

Još uvijek smo u prvoj polovici godine, a brojne zvijezde već su nas iznenadile zanimljivim promjenama frizure

▲ Povratak na vrh