Koliko zarađuju modni blogeri?

13.10.2016.

Naplaćivanje postova na Instagramu nikada nije bilo popularnije

Nakon što su tijekom Tjedana mode brojni modni urednici javno kritizirali modne blogere zbog besramnog promoviranja brendova koji ih odijevaju od glave do pete, pitanje o stvarnoj situaciji iza popularnih, naizgled savršeno stiliziranih Instagram postova ponovno je postalo aktualno.

Predstavljaju li ti blogeri, takozvani influenceri svoj osjećaj za stil ili pak služe samo kao lutke za plaćene oglase? Činjenica je, neovisno o tome koliki udio u njihovoj javnoj prezentaciji čini osobni odabir, da su svi popularniji blogeri od svoje prisutnosti na društvenim mrežama stvorili unosan biznis.

Pa isplati li se žrtvovati osobni stil za karijeru? Sudeći prema ciframa koje je za Mashable otkrila jedna marketinška agencija koja radi kao posrednik između brendova i blogera – isplati se itekako.

Honorari se, dakako, mijenjaju ovisno o vrsti posta, ciljanoj publici i samom dosegu traženog blogera. S početnim ciframa od 100 eura, iznosi za jedan post mogu narasti i 100 puta više, odnosno do 10,000 eura.

Lifestyle i modne zvijezde s preko milijun followera mogu dobiti čak između 5,000 i 20,000 eura po postu. Matematika je jednostavna: što više followera imate, veću ćete cifru dobiti. Celebovi poput Kylie Jenner, koji mudro iskorištavaju društvene mreže, mogu zaraditi i šestoznamenkaste iznose – za samo jedan post!

Hm, možda je vrijeme za novi post?

Piše: N.K.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Magično mjesto na koje želimo otputovati: Il Giardino dei Tarocchi

Chiara Ferragni posjetila je park skulptura umjetnice Niki de Saint Phalle koji nam je visoko na listi želja za buduća putovanja

Lijepe sestre Ferragni

Svi znamo talijansku poduzetnicu, modnu blogericu, influencericu i dizajnericu Chiaru Ferragni, a sad je vrijeme da upoznamo i ostatak njezine obitelji….

Bella Hadid i Chiara Ferragni otkrile su Tik Tok

Fashionistice su u izolaciji otkrile Tik Tok

Pogledajte naš izbor najzabavnijih videa koje su kreirale cure iz modnog svijeta

Kako nositi karirano: pokazuje Chiara Ferragni u haljini Dior

Blogerica je u Veneciji predstavila film o samoj sebi

▲ Povratak na vrh