Moćna video kampanja s plemenitim ciljem

23.11.2020.

Glazbeno, glumački i stilski izvanredno režirana ova video kampanja će vas natjerati da zastanete i razmislite

U ova čudna pandemijska vremena više nego ikad prije je potrebno brinuti kako o fizičkom tako i o mentalnom zdravlju. Danas u svijetu od nekog oblika depresije pati skoro 322 milijuna ljudi, što čini skoro 5 posto svjetske populacije, dok Hrvatska ima jednu od najviših stopa prevalencije depresije u Europi, s brojkom od 200.000 ljudi s blagim i teškim depresivnim simptomima. Pod redateljskom palicom genijalne i talentirane mlade Marcelle Zanki, a u organizaciji Hrvatskog psihijatrijskog društva i kreativne agencije Bruketa&Žinić&Grey, koja je osmislila kreativni koncept, pokrenuta je nacionalna kampanja s nazivom “Ispod površine“ kako bi se osvijestila javnost o ovom zdravstveno gorućem, ali i društvenom problemu depresije te kako bi  potakli oboljele na liječenje.

Kako i sam naziv kampanje sugerira, ispod površine oboljela osoba skriva cijeli raspon emocija koje je teško „na prvu“ prepoznati i upravo je ovakav tip kampanje prilika javno pristupiti i otvoreno govoriti o ovoj često „tabu“ temi.  Video kampanja odlično prikazuje da osobe često uspješno skrivaju svoju bolest od okoline, trudeći se živjeti kao da bolesti nema, što na kraju može dovesti do razornijih posljedica.

U vlastitoj produkciji, agencija Bruketa&Žinić&Grey je organizirala cjelonoćno snimanje u najdubljem zagrebačkom bazenu, koji je za potrebe snimanja bio obložen u crno, a atmosferu samog spota je dodatno pojačao odličan muzički background u izvedbi Lovely Quinces. Vjerujem da ćete i vi kao i mi biti pod dojmom ove moćne kampanje koja nosi glasnu poruku.

Sve dodatne informacije o ovoj kampanji, a i o tome gdje zatražiti pomoć za sebe ili bližnje možete pronaći na adresi ispodpovršine.hr.

Piše: Jelena Budimlić

Foto i video: Instagram marcellazanki

Pročitajte i...

Naša koža je veliki emotivac

Sigurno ste primijetili da se intenzivna i promjenjiva raspoloženja odražavaju na epidermi, što su fenomeni koje istražuju psihodermatologija i neurokozmetika

Naomi Osaka otvoreno progovorila o depresiji

Jedna od najboljih teinsačica na svijetu povlači se iz aktualnog Roland Garrosa kako bi se posvetila mentalnom zdravlju

Self-care počinje iznutra: BIPA pokreće kampanju #PrekrasnaIznutra o važnosti mentalnog zdravlja

Različiti aspekti mentalnog zdravlja u fokusu su projekta koji će kroz cijelu godinu provoditi BIPA u suradnji udrugom „kako si?“

Instagram overload? Možda je vrijeme za detox

Kad se osjećate kao da ste se suviše zaplele u društvene mreže, raspetljajte se u nekoliko lakih poteza

▲ Povratak na vrh