Pet prijateljica prikupilo gotovo 50,000 eura za pomoć Zagrebu u manje od 24 sata

Razoren toranj zagrebačke katedrale
23.03.2020.

Humanitarna akcija za Zagrepčane

Jučer ujutro, vijest o razornom potresu u Zagrebu i okolici zatekla je pet Zagrepčanki s amsterdamskim adresama. Osjećaj da ne mogu biti tu za svoje prijatelje i obitelji, koji čak i ako su prošli bez ozljeda i veće materijalne štete strepe od sljedećih popratnih potresa, i uz pandemiju, svojim brigama moraju dodati i prirodnu katastrofu, naveo ih je da promptno reagiraju. Na poznatoj platformi GoFundMe pokrenule su kampanju za financijsku pomoć potrebitima s ciljem da prikupe 100, 000 eura. Sada, manje od 24 sata nakon objave kampanje, pokrenule su preko 1100 donatora (među njima je i velik broj Talijana!) koji su doprinjeli s preko 48,000 eura.

Zamolili smo Anamariju Užbinec, jednu od pet djevojaka, da nam objasni koji su daljnji koraci i kome planiraju donirati prikupljeni novac. Prenosimo vam njezinu izjavu za elle.hr: “Kontaktirale smo bolnice, ured za upravljanje hitnim situacijama i nacionalni stožer civilne zaštite. Do kraja dana ćemo znati s kojom količinom novca raspolažemo i gdje je najbolje usmjeriti novac. Htjele bismo pomoći onima kojima je najpotrebnije što prije.” 

Zahvaljujemo djevojkama na njihovoj inicijativi i nadamo se da će se naš Zagreb što prije oporaviti, a vas, dragi čitatelji, molimo da i dalje budete solidarni, shareate i pomognete unutar svojih mogućnosti i na način koji vam se čini najprikladniji.

Piše: L.H.

Fotografija: Instagram

Pročitajte i...

Rotary Klub Zagreb Donji grad organizira humanitarnu predstavu u HNK Zagreb

Humanitarna akcija za pomoć klinici za dječje bolesti Zagreb

I Selena Gomez se okušala u dizajnu tenisica

Američka pjevačica Selena Gomez nastavlja svoj prodor u svijetu mode

Lacoste se odrekao svog zaštitnog krokodila

Francuski modni brend uključio se u hvalevrijednu akciju podizanja svijesti o ugroženim životinjskim vrstama i na kratko se odrekao svog zaštitnog zelenog krokodila

Domaći brend ELFS najavio prvu samostalnu reviju

Časopis Story vam predstavlja reviju s humanitarnom notom u suradnji poznatog modnog dvojca i udruge „RTL pomaže djeci”

Domaće zvijezde pokazale veliko srce na zagrebačkom Sajmu vjenčanja

Nova uspješna suradnja Sajma vjenčanja Zagreb i nacionalnog humanitarnog projekta Palčić gore!

▲ Povratak na vrh