Restoran kuće IKEA obogatio jelovnik

Restoran kuće IKEA obogatio jelovnik
08.04.2015.

Vegetarijanske okruglice prvi su korak prema zdravijoj i održivijoj ponudi jela

“Posjetiteljima robnih kuća IKEA i dalje želimo nuditi ukusnu hranu s okusima Švedske po povoljnim cijenama, a povećani trud ulažemo u razvoj aspekata prehrane koji su ljudima zaista važni: zdravlje i održivost. Naše su ambicije velike, a naš je put tek započeo. Ponosni smo što smo uključivanjem zdravije opcije poput vegetarijanskih okruglica u jelovnik IKEA restorana napravili prvi korak u novome smjeru”, naglasio je Michael La Cour, glavni izvršni direktor tvrtke IKEA Food Services AB.

Nove vegetarijanske okruglice odlična su alternativa poznatim švedskim mesnim okruglicama. Uz bogate okuse sočnog povrća i odgovarajuću razinu proteina, prikladan su odabir za glavno jelo, a posebna briga u proizvodnji posvećena je utjecaju na okoliš, poput smanjivanja emisija ugljika.

Razvoj asortimana zdrave hrane prati strategiju održivosti tvrtke IKEA ‘Pozitivni za ljude i planet‘, imajući na umu odgovornost i brigu za ljude, planet i životinje.

Napitak koji će preporoditi vaše tijelo – ovdje!

IKEA će tako u predstojećem razdoblju posebnu pozornost posvetiti unapređenju usluge u području prehrane, fokusirajući se na četiri ključna elementa: zdravlje, održivost, zaposlenike i iskustvo posjetitelja u robnim kućama, uključujući pažljiv odabir provjerenih namirnica uz odgovornu proizvodnju, kontinuiranu edukaciju i ulaganje u zaposlenike te uređenje IKEA restorana.

Foto: press

Pročitajte i...

Gastro put oko svijeta uz čovjeka koji je postao chef sa samo 15 godina

Vežite pregače - polijećemo! Naš je 'pilot' ovaj put fantastični Gaz Oakley, popularni veganski chef iz Walesa, koji je u kuharici 'Moja zelena kuhinja' sakupio specijalitete, sastojke i arome iz cijelog svijeta

Pet lakih recepata za grickanje bez grižnje savjesti

Jedino što vam posljednjih tjedana osvjetljava život jest lampica frižidera?  Obožavate grickati uz tv usprkos grižnji savjesti koja paralelno gricka vas? A što da netko mahne čarobnim štapićem i – sva krivnja nestane?!

Koji začin pomaže protiv upala, a koje su namirnice dobre za ljepotu i libido?

Ljepota i zdravlje dolaze kroz želudac! Koliko su vam poznate dobrobiti začina, napitaka i ostalih prirodnih dodataka prehrani koji nam stižu iz svih krajeva svijeta?

12 otkačenih Instagrama koji spajaju umjetnost i hranu

Naše dvije najdraže stvari ikad spojene u dvanaest nadrealnih profila koji će vam uljepšati život

Najnoviji gastro hit na Instagramu: Art Focaccia

Ukusna plosnata pogača prelivena maslinovim uljem i začinima, složit ćete se, baš i nije fotogenična. No, uz nekoliko vlati vlasca i cherry rajčica pretvara se u pravo malo umjetničko djelo

▲ Povratak na vrh