Što je zajedničko Carrie i Miss Piggy?

Što je zajedničko Carrie i Miss Piggy?
14.02.2014.

Nećete vjerovati, ali Vivienne Westwood kreirala je vjenčanice za oba popularna lika

Jedinstvena Miss Piggy nosit će zeleno – bijeli buket, svjetlucavu tijaru i dugačak veo, a sama haljina načinjena je od svjetlucavog materijala s mašnom na struku.

Piggy će haljinu nositi u ovomjesečnom izdanju ‘Muppets Most Wanted’, a dizajnericu je intervjuirala za Harper’s Bazaar te ju pitala kako se odlučila kreirati upravo ovakvu haljinu.

„Haljina je jedan od mojih najdražih dizajna“, rekla je Vivienne. ‘Zove se ‘the Court dress’ i inspirirana je engleskim dvorom kralja Charlesa II. Dizajnirana je posebno za tebe u sedefasto šljokičastom materijalu napravljenom od recikliranih plastičnih boca.“

Ali preslatka Miss Piggy nije prvi fiktivni lik kojeg odijeva ekscentrična dizajnerica. Stvarala je i vjenčanu haljinu koju je Carrie nosila kada se (prvi puta) udavala za Mr. Biga u ‘Sex and the City’ filmu.

Za razliku od Piggy, koja je posegnula za pomalo pufastim oblak ‘lookom’, Carrien izbor bila je korzet haljina s oštrim dekolteom i najvažnije – onim nevjerojatnim brošem i ukrasom od paunovog perja za glavu.

© Izvor: graziadaily

Pročitajte i...

Sarah Jessica Parker priprema reality show za dejtanje

Tko o čemu – nekadašnja Carrie Bradshaw o ljubavi, spojevima i turbulencijama single života

Žene s iglom, koncem i vizijom

Zašto brojke na modnom vrhu nisu na strani žena?

Zašto Vivienne Westwood više ne želi govoriti o modi?

“Više nemamo vremena za govor o modi”, tvrdi dizajnerica.

▲ Povratak na vrh