Što je zajedničko Carrie i Miss Piggy?

Što je zajedničko Carrie i Miss Piggy?
14.02.2014.

Nećete vjerovati, ali Vivienne Westwood kreirala je vjenčanice za oba popularna lika

Jedinstvena Miss Piggy nosit će zeleno – bijeli buket, svjetlucavu tijaru i dugačak veo, a sama haljina načinjena je od svjetlucavog materijala s mašnom na struku.

Piggy će haljinu nositi u ovomjesečnom izdanju ‘Muppets Most Wanted’, a dizajnericu je intervjuirala za Harper’s Bazaar te ju pitala kako se odlučila kreirati upravo ovakvu haljinu.

„Haljina je jedan od mojih najdražih dizajna“, rekla je Vivienne. ‘Zove se ‘the Court dress’ i inspirirana je engleskim dvorom kralja Charlesa II. Dizajnirana je posebno za tebe u sedefasto šljokičastom materijalu napravljenom od recikliranih plastičnih boca.“

Ali preslatka Miss Piggy nije prvi fiktivni lik kojeg odijeva ekscentrična dizajnerica. Stvarala je i vjenčanu haljinu koju je Carrie nosila kada se (prvi puta) udavala za Mr. Biga u ‘Sex and the City’ filmu.

Za razliku od Piggy, koja je posegnula za pomalo pufastim oblak ‘lookom’, Carrien izbor bila je korzet haljina s oštrim dekolteom i najvažnije – onim nevjerojatnim brošem i ukrasom od paunovog perja za glavu.

© Izvor: graziadaily

Pročitajte i...

Andreas Kronthaler za Vivenne Westwood: lockdown kampanja AW20/21

Kraljica haute couture punka zvijezda je kampanje snimljene u londonskoj karanteni i… wow

Život ispod maske

„Budi ti. Ali nosi masku“, poručuje nam pop diva Lady Gaga. Svjetski celebi pridržavaju se uputa svojih kriznih stožera i disciplinirano stavljaju zaštitne maske svaki put kad napuste kuću, bez obzira idu li u shopping, na kavu ili, poput Kaie Gerber, u teretanu

Sarah Jessica Parker priprema reality show za dejtanje

Tko o čemu – nekadašnja Carrie Bradshaw o ljubavi, spojevima i turbulencijama single života

Žene s iglom, koncem i vizijom

Zašto brojke na modnom vrhu nisu na strani žena?

▲ Povratak na vrh