ELLE Kalendar: kuda se zaputiti u danima pred nama?

31.05.2019.

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i zabave smiješe od 31. svibnja do 7.lipnja?

U susret vikendu i tjednu pred nama, donosimo vam događanja koja nas očekuju sljedećih tjedan dana, a koja vrijedi posjetiti. Ukoliko još ne znate kuda bi se zaputili i kako bi proveli ono malo slobodnog vremena koje nam ostaje poslije radnih vremena, inspirirajte se našom listom.

 

Kino i kazalište

Animafest Zagreb 2019

29. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2019., čiji bogati međunarodni program sadrži više od 400 filmova iz 45 zemalja, od 3. do 8. lipnja u glavni grad Hrvatske dovodi najveća umjetnička postignuća i slavna imena globalne animacije.

 

 

Izložbe i događanja

Dani kulture na Pešči (3. – 8. lipnja 2019.)

U tjednu od 3. do 8. lipnja Centar Knap, zajedno s kvartovskim knjižnicama S.S. Kranjčević I I.B. Mažuranić, postat će poprište besplatnih kulturnih događanja namijenjenih svakom uzrastu. Dani kulture na Peščenici manifestacija je koja predstavlja cjelokupni kulturni razvoj gradske četvrti Peščenica te omogućuje građanima da aktivno sudjeluju u razvoju novih društvenih I kulturnih praksi na razini kvarta. Osim edukativnog i kreativnog karaktera aktivnosti, Dani kulture na Pešči također su i prostor za produkciju polaznika likovnih, glazbenih i dramskih radionica Centra Knap. Ove godine s veseljem ističemo koncert sjajnog glazbenog sastava Jazzoleptic Nikole Marjanovića (7.06) i stand-up nastup renomiranog komičara Vlatka Štampara (8.06).

 

 

Izložba Suzan Pitt u Galeriji Kranjčar

Dobitnica Nagrade za životno djelo Animafesta 2019 Suzan Pitt, čiji su filmovi poput Asparagusa prikazivani rame uz rame s onima Davida Lyncha i čuvani u arhivima Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti, dok su joj slike izložene u najvećim svjetskim muzejima poput MOMA-e, u utorak 4. lipnja u 18 sati u Zagrebu će u Galeriji Kranjčar upriličiti jedinstveni modno-umjetnički događaj: izložbu i prodaju svojih unikatnih kaputa.

 

 

Izlasci

We Love Sound OPEN AIR 2019

 

Jedinstvena vrtna zabava: Zdenka Kovačiček&Greenhouse Blues Band

 

Piše: N.B.
Fotografije: Press/Instagram

Pročitajte i...

Izložba Jelene Bando "Nice to meet you"

Serijom novih radova Nice to meet you / Drago mi je, koji će biti izloženi u MSU galeriji do 27 rujna, umjetnica progovara o temama osobne naracije, emocije i interakcije

Hipster alert! Nemojte propustiti izložbu "Zagrebačka ambalaža"

U sklopu Zagreb Design Weeka koji se održava u Tehničkom muzeju Nikola Tesla od 1. do 6. rujna svakako pogledajte izložbu koja otkriva danas nezamislivu snagu zagrebačke industrije

Kino Europa je ponovo s nama!

Na 95. rođendan kina predstavljena je nova platforma

Intimu možeš prodati samo jednom

Denis Butorac o svojoj izložbi “Poslanica”

▲ Povratak na vrh