ELLE Kalendar: kuda se zaputiti u danima pred nama?

08.02.2019.

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i zabave smiješe od 9. do 15. veljače?

U susret vikendu i tjednu pred nama, donosimo vam događanja koja nas očekuju sljedećih tjedan dana, a koja vrijedi posjetiti. Ukoliko vam ne znate kuda bi se zaputili i kako bi proveli ono malo slobodnog vremena koje nam ostaje poslije radnih vremena, inspirirajte se našom listom.

Kino i kazalište

Kontroverzni pobjednik Berlinalea “Ne diraj!” u Dokukinu KIC

Nakon što je prošle godine nagrađen Zlatnim medvjedom za najbolji film na Berlinaleu, film Ne diraj!, podijelio je publiku i kritiku kao malo koji u dugo vremena. Nakon projekcije filma u subotu, 9. veljače u 19 sati, o njemu, kao i o autoričinom kontroverznom pristupu diskusiju će voditi filmski kritičari Damir Radić i Danijel Brlas, uz moderaciju Ivana Ramljaka.

 

 

Fokus: Filmska trilogija Richarda Linklatera

Na Valentinovo Kino Tuškanac prikazuje poznatu romantičnu trilogiju Richarda Linklatera s Julie Delpy i Ethanom Hawkeom.

 

Motrišta: Čovjek s filmskom kamerom (Dziga Vertov, 1929)

Posljednji film poljsko-sovjetskog scenarista i redatelja Dzige Vertova, autora i teoretičara dokumentarnog filma prikazuje se u Kinu Tuškanac 13. veljače. Djelo koje je u izboru uglednog britanskog časopisa Sight & Sound 2014. proglašeno najboljim dokumentarnim filmom svih vremena.

Izložbe i sajmovi

43. Močvarin sajam ploča i stripova

Močvarin sajam ploča i stripova 10. veljače je događanje koje okuplja zaljubljenike u gramofonske ploče i stripove. Sajam je otvoren i za ostale stvari vezane za strip i rock kulturu tako da možete pronaći i stripove, plakate, knjige, CDe, DVDe.

 

 

Predstavljanje knjige Grad Split i arhitekt Ante Kuzmanić u Splitu

U četvrtak, 14. veljače 2019. u 18 sati u Oris Kući arhitekture održat će se predstavljanje knjige Grad Split i arhitekt Ante Kuzmanić koju su uredili Vedran Mimica i Sanja Matijević Barčot. Knjiga je to o gradu Splitu koja kroz Kuzmanićeva viđenja zbivanja na gradskoj planerskoj i projektantskoj sceni tijekom proteklih desetljeća, nudi odgovore na brojna pitanja ali i vizije razrješavanja problema. 

 

 

Whisky Fair 2019

Whisky Fair Zagreb 2019 proslavit će svoj peti rođendan zajedno s 3.000 posjetitelja 8. i 9. veljače u zagrebačkom Plaza Event Centru.

 

 

Izlasci

SuperUho predstavlja Algiers u Močvari 12.veljače

 

 

Cloud Nothings u Tvornici

Izuzetno hvaljena američka rock četvorka Cloud Nothings dolazi u Tvornicu kulture u srijedu, 13. veljače 2019. godine.

 

SABMARINE x Hangout

Dinamični duo SABMARINE kaže da je njihov život vječni parti pa su odlučili nemaštovito spojiti svoja imena i puštati muziku kako bi imali opravdanje za još jedan izlazak 09.02.2019.

 

 

Tom Odell u Tvornici Kulture

AntiValentinovo #4

Kroz dva dana za AntiValentinovo na pozornici će se izmijeniti osam velikih domaćih i regionalnih glazbenih imena, 8. i 9. veljače. 2019.

 

 

Balkan Rock party / 9.2. Močvara

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Press/Instagram

Pročitajte i...

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 18. do 25. listopada?

▲ Povratak na vrh