ELLE Kalendar: kuda se zaputiti u danima pred nama?

05.04.2019.

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i zabave smiješe od 5. do 12. travnja?

U susret vikendu, donosimo vam događanja koja nas očekuju sljedećih tjedan dana, a koja vrijedi posjetiti. Ukoliko vam ne znate kuda bi se zaputili i kako bi proveli ono malo slobodnog vremena koje nam ostaje poslije radnih vremena, inspirirajte se našom listom.

Kino i Kazalište

Opasne veze u HNK 05/04/2019

Opasne veze, nova je predstava Baleta HNK u Zagrebu. Raskošni balet koji potpisuje poznati talijanski koreograf Giorgio Madia na glazbu Josepha Haydna ispričat će nam strastvenu priču punu prevara, izdaje i ljubavi.

 

Kino KIC – Ženski narativi: Carole Roussopoulos & Delphine Seyrig 05-07/04/2019

Kulturno informativni centar (KIC) pokreće program Film XX – Ženski filmski narativi koji će se sastojati od nekoliko tematskih ciklusa a fokusirat će se na reprezentativne redateljice.

 

Kino Tuškanac – Portreti: Prva dama jugoslavenskog filma Milena Dravić 05/04/2019

Retrospektiva velike srpske filmske, kazališne i televizijske glumice, Milene Dravić.

 

 

Izložbe i buvljaci

ZEZ Festival 2019 10/04-14/04/2019

Iz KSET-a će na proljeće opet dopirati neki čudni zvukovi. Drugo izdanje ZEZ Festivala će od 10. do 14.4.2019. iznjedriti razonorodni program i vrhunsko zezanje sa zvukom.

 

30. muzički biennale / Zagreb Glazba.Zvuk-Grad.Prostor u Laubi

Muzički biennale Zagreb održat će se na nekoliko lokacija u Zagrebu, a u Laubi – kući za ljude i umjetnost će kroz tjedan dana gostovati skladatelji i izvođači svjetske alternativno-eksperimentalne glazbene scene: Brandt Brauer Frick Ensemble, Taylor Deupree, Ansambl Konstrukt te David Kollar i Arve Henriksen.

 

Dani Medijske pismenosti 2019.

U organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku od 8. do 12. travnja 2019. održat će se drugi Dani medijske pismenosti.

 

Proljetna Vintage Terasa

Ovog vikenda – subotom i nedjeljom od 10 do 18 satikod tek otvorene terase KCM-a biti će postavljen vintage buvljak.

 

Buvljak u Šesnaestici 06/04/2019

U sklopu redovnog programa društveno-kulturnog centra ‘Šesnaestica’, K-zona organizira prvi buvljak i razmjenu dobara za lokalno stanovništvo Trešnjevke-sjever; kao i za sve ostale koji se nakon kućnog proljetnog čišćenja žele riješiti suvišnih krpica i modnih dodataka iz svog ormara.

 

 

Izložba “Uvijek postoji priča” umjetnice Nike Radić Galerija Kranjčar

„Uvijek postoji priča“ uvodi posjetioca u prostor galerije Kranjčar koristeći iskustva koja je autorica sakupila istražujući terapeutsku primjenu hipnoze na način kako je to radio američki psihijatar Milton Erickson pedesetih godina prošlog stoljeća. Izložba je instalacija, izložba putopisnih fotografija i animiranih tekstova u videima, ali je ona zapravo poticaj posjetiocima da osvijeste vlastito promatranje i vide onu priču koja je samo njima bitna.

 

Izlasci

SUBOTA, 06.04.2019. | BRANDT BRAUER FRICK

U subotu, 06.04. rezervirajte večer za party uz oštre zvučne eksperimente, od kompleksnog minimalističkog techna do repliciranja DNK-a plesne glazbe pomoću akustickih instrumenata.

 

Thank u, next! u Klubu 05/04/2019 

 

Illectricity x ZEZ After Party 12/04/2019

Illectricity Festival i ZEZ – Zavod za eksperimentalni zvuk napokon su se udružili u svojoj ljubavi prema izazovnoj elektronskoj glazbi. Ovo je svojevrsni after- party ZEZ Festivala na kojem će taj petak, 12.4. u KSETu nastupati IC3PEAK, bod [包家巷] i mapalma.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Press/Instagram

Pročitajte i...

Kino Europa je ponovo s nama!

Na 95. rođendan kina predstavljena je nova platforma

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 18. do 25. listopada?

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 11. do 18. listopada?

ELLE Kalendar: kuda se morate zaputiti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali bliže od 4. do 11. listopada?

▲ Povratak na vrh