ELLE knjiga dana: intrigantna priča o majci koja je kćeri ukrala identitet

22.10.2019.

Axton Betz-Hamilton o otkrivanju krivca krađe identiteta koja je trajala 20 godina

Knjiga The Less People Know About UsA Mystery of Betrayal, Family Secrets, and Stolen Identity autorice Axton Betz-Hamilton otkriva priču o stvarnom zločinu krađe identiteta. Za Axtona Betz-Hamilton, ta krađa identiteta i šok koji je doživjela njena obitelj kad je bila dijete, bila je zastrašujuća i preoblikovala je njezinu osobnost, odnose i način na koji doživljava svijet. Za nju je to krađa od koje se zapravo nikada nije oporavila.

 

 

Postoji neobična napetost u priči o stvarnom zločinu koju priča netko tko je taj zločin doživio. Betz-Hamilton vjerno prenosi čitateljima koliko je to iskustvo i ta krađa za nju bila štetna. Njihov telefon je isključen, što ih je još više izoliralo u malom gradu gdje je susjeda bilo malo i na velikim razdaljenostima. Nikad nije bila popularna u školi, nije bilo čudno što je izbjegavala stvaranje prijatelja. Novca nije bilo. Jedina stvar koja je imala smisla bila je držati zavjese zatvorenima i nikad odgovarati na vrata. A s obzirom na problematičnu obiteljsku povijest koju ona iznosi, imalo je smisla samo se distancirati. Uostalom, kome bi se moglo vjerovati?

 

Betz-Hamilton namjerno je fokusirala svoje studije na krađu identiteta, postajući stručnjak za sve rastuću temu, uvijek u nadi da će jednog dana otkriti tko je uspio u potpunosti destabilizirati njezinu obitelj. Kad je napokon otkrila krivca, to je postao samo početak dugog, mučnog procesa skupljanja svih djelića njene prošlosti.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Press/Profimedia

Pročitajte i...

ELLE Book Club – što čita Emily Ratajkowski?

Glumica i modelka pored besprijekornog stila ima i sjajan ukus kada je riječ o književnosti, a na njezinom popisu feminističke literature pronašle smo nekoliko fantastičnih naslova

ELLE Book Club: 3 fantastične knjige suvremenih Crnih autorica

Update za ljetnu lektiru: hit romani iz izbora suvremenog kontrakanona

ELLE book club: naslovi koji otvaraju sezonu ljetnog štiva

Ukoričeni hitovi kojima trebate započeti svoje ljetno čitanje

Genijalna kolekcija torbica posvećena snažnim ženama

Kolekcija s potpisom brenda Olympia Le-Tan

▲ Povratak na vrh