ELLE profil: Tko je Lily Scout Kwong?

02.05.2020.

Naoružana božurima i mahovinom u borbi za bolji svijet

Naš posljednji Insta crush je Lily Kwong, 31-godišnja njujorška krajobrazna arhitektica i umjetnica koja ima plemenitu misiju-  ponovno pronaći izgubljenu vezu između čovjeka i prirode i zazeleniti sive gradove. Lily svoju vezu s prirodom, za razliku od velike većine nas odraslih u gradu, nikad nije ni izgubila, a svoj prvi klub zaljubljenika u šume i proplanke osnovala je kao petogodišnjakinja i time zaradila nadimak Scout („izviđač“).View this post on Instagram

BTS in my install stance during @studiolilykwong's #Glossier installation  by @mannishboay

A post shared by Lily Scout Kwong (@lily_kwong) on

Lily je i usko povezana s modnim svijetom, imala je uspješnu manekensku karijeru tijekom koje je, zajedno sa svojim bratićem, poznatim dizajnerom Josephom Altuzzarom, proputovala svijet i formirala svoj stil. Nakon modne epizode Lily se posvetila studiju i s diplomom iz urbanizma s prestižne Columbije započela svoju karijeru. Prvi veći projekt bila je instalacija za LVMH, a najpoznatija je po impozantnim floralnim instalacijama i čarobnim vrtovima koji zimi donose tropske prašume u grad. U svom radu pretapa i prepliće botaniku, urbano planiranje, arhitekturu i vizualnu umjetnost, stvarajući multisenzorna iskustva i okoliše.

Među projektima koji se ističu je svakako onaj u kojem je njujorški High Line transformirala u viseći vrt od božura, ruža, ljiljana i hortenzija, što joj je osiguralo veliku medijsku pozornost.

 

 

Njezina borba za zeleniji i održiviji svijet uključuje i konzultiranje modnih brendova oko principa ekološke proizvodnje, što joj je uz sve prijašnje projekte i žive instalacije prošle godine osiguralo mjesto na Forbesovoj 30 under 30 listi. Više o njezinom radu možete saznati na službenoj stranici Lily Kwong Studia, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko postova koji su nam zapeli za oko s njezinog Instagram profila.

 View this post on Instagram

Can't wait to get my hands dirty again! Some new installs I've been working on coming soon! 

A post shared by Lily Scout Kwong (@lily_kwong) on

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Iskrivljena stvarnost umjetnice Alexe Meade koja će vas oduševiti

Umjetnica čija će vas djela natjerati da se pogledate dva put

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Art protiv korone – kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci?

Kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci? Otkrijte u svibanjskom izdanju Ellea koji vas čeka na svim kioscima! Elle – ljepota je unutra

Ostajete bez ideja? Donosimo 7 podcastova protiv čame i osame

Umjetnost, književnost, ljubav, humor, životne mudrosti...

Poznati umjetnički sajam The Other Art Fair preselio se na internet!

Odlična vijest za sve ljubitelje suvremene umjetnosti!

▲ Povratak na vrh