“Exhibitionism: The Rolling Stones” oduševit će fanove

08.06.2016.

Londonska moderna galerija Saatchi pripremila je svojim posjetiteljima novu poslasticu - prvu međunarodnu izložbu posvećenu jednom od najvećih britanskih bendova, legendarnim Stonesima

Izložba se proteže na dva kata, a u devet tematski različitih dvorana predstavlja stotine i stotine eksponata iz duge i burne povijesti benda. I to nisu bilo kakvi eksponati ili obične uspomene poput onih koje najveći fanovi pažljivo čuvaju kod kuće.

Ovdje se koriste moderne tehnologije i elaborirana scenografija pa će posjetitelje oduševiti replika jedne od garderoba u kojima su se članovi benda pripremali za koncerte ili pak pozornica na kojima su nastupali zajedno s instrumentima i kostimima.

 

Mick Jagger

 

Tu su i nešto „običniji“ predmeti poput plakata i omota albuma koji zajedno s video projekcijama i ostalim eksponatima nude opsežan pregled fascinantne glazbene priče koja već desetljećima oblikuje pop-kulturu i inspirira mlade glazbenike. Izložba pod nazivom Exhibitionism: The Rolling Stones otvorena je do 4. rujna ove godine. Preporučamo!

Pripremila: Maja Karnik
Fotografije: profimedia

Pročitajte i...

Oni su obilježili naše vrijeme - The Rolling Stones

Legendarni koncert ''Havana moon – The Rolling Stones Live in Cuba'' dolazi u Cinestar kina

Twiggy

Stilske lekcije 60-ih

A kako su šezdesete, i još zanimljivije, moda tog vremena, izgledale u Londonu, koji je šezdesetih bio centar svijeta, odlično pokazuje izložba fotografija Swinging Sixties London, koja se u Amsterdamu može pogledati do početka rujna

Mick Jagger

Proslava jubileja

Pedeset godina rock benda koji je promijenio povijest glazbe

3 skrovite plaže na Visu za otočko stanje uma

Otkrijte sakrivene dragulje na jednom od naših najljepših otoka

▲ Povratak na vrh