Facebook uvodi “dislike” opciju

Facebook
16.09.2015.

Palac gore za velike novosti na društvenoj mreži

Nakon dugogodišnjih zahjeva korisnika, Facebook je odlučio uvesti “dislike” opciju, odnosno palac dolje.

Sada, ako netko od vaših prijatelja objavi tužnu vijest na svom profilu više se nećete morati misliti je li neprimjereno stisnuti “like”, iako samo u svrhu podrške.

Kako izvještava CNBC, Mark Zuckerberg velike vijesti otkrio je ovoga utorka: “Ljudi već godinama traže dislike opciju i već ih je sigurno na stotine pitalo, a danas je poseban dan jer napokon mogu reći da radimo na tome i da ćemo vrlo brzo moći napraviti prvi test.”

Ali to zapravo neće biti pravi “dislike”, već više gumb koji izražava potporu. Naime, iz Facebooka žele ljudima ponuditi alternativnu opciju komunikacije za tragične situacije u kojima nije primjereno “lajkati” post. Možda izmisle opciju virtualnog zagrljaja?

U prošlosti je ova ideja bila odbacivana kao loša, ali ovoga puta odlučili su riskirati eventualni metež koji bi ova opcija mogla uzrokovati. Hoće li to znatno utjecati na izgled popularne društvene mreže, uskoro ćemo saznati.

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Facebook se oprašta od lajkova

Društvena mreža započela je s testiranjem nove značajke

#10YearChallenge: mračna strana trenda uzdrmala Twitter

Jesmo li svi samo pijuni u igri za podatke?

Popularan blog "Humans of New York" postaje TV serija na Facebooku

Facebook je prije nekoliko mjeseci najavio da će započeti s emitiranjem serija, a to će se napokon dogoditi idućeg tjedna te će jedna od prvih serija biti ona posvećena genijalnoj stranici "Humans of New York"

▲ Povratak na vrh