„Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“!

29.10.2014.

Channing Tatum, Steve Carell i Mark Ruffalo u filmu redatelja Bennetta Millera

Redatelj Bennett Miller ponovno je dignuo filmski svijet na noge. Nakon hvaljenih filmova „Capote“ i „Igra pobjednika“ Miller ponovno ima asa u rukavu – riječ je o filmu snimljenom prema nevjerojatnoj istinitoj priči „Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“.

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, Bennett Miller je osvojio nagradu za najbolju režiju, a film je – osim u Cannesu – pobrao hvalospjeve kritike i publike i na ostalim festivalima na kojima se prikazao diljem svijeta, prvenstveno onima u Londonu, Torontu i New Yorku. Ovim putem predstavljamo vam prvu kino najavu za film koji će zasigurno igrati jednu od glavnih uloga u predstojećoj pred-oskarovskoj sezoni.

 

FOXCATCHER

 

Sinopsis filma

Kada dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju Marka Schultza bogataš John du Pont pozove na svoje imanje kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine, Schultz odmah pristaje nadajući se da će konačno izaći iz sjene vlastitog brata Davea. Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje i „treniranje“ ostatka prvoklasnog hrvačkog tima vidi kao priliku da dobije poštovanje društva u kojem se kreće, ali i – što je puno važnije – svoje majke. U početku je Mark opčinut pažnjom koju mu du Pont pruža pa ga počne gledati kao neku vrstu očinske figure čije odobravanje mora dobivati konstantno.

Iako mu u početku pruža potporu, du Pontova kompleksna osobnost uskoro se mijenja i on Marka uvodi u nezdravi svijet koji ugrožava njegovu karijeru. Njegovo ponašanje i okrutne psihološke igre uskoro počnu ugrožavati Markovo ionako poprilično nestabilno samopouzdanje. U međuvremenu, du Pont je fiksiran na Davea koji mu ne popušta i vjeruje da postoje stvari koje novac ne može kupiti. Uz rastuću du Pontovu paranoju i razdvojenost dvojice braće, ovaj trio uskoro kreće prema tragediji koju nitko nije mogao predvidjeti…

 

 

Glavne uloge

U filmu „Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“ glavne uloge ostvarili su Channing Tatum, Steve Carell, Mark Ruffalo, Sienna Miller i Vanessa Redgrave. Kritičari su složni da je Steve Carell odradio ulogu karijere i da mu ne gine minimalno nominacija za Zlatni globus i Oscar – dvije najvažnije filmske nagrade danas. Osim glume hvaljena je i režija Bennetta Millera pa se s pravom može očekivati da će redatelj, nakon „Capotea“, ponovno osvojiti (barem) nominaciju.

Film „Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“ u domaća kina stiže krajem siječnja 2015. godine!

Fotografije: Continental press

Pročitajte i...

Steve Carell i Brian Cranston u novoj crnohumornoj drami

Genijalni Steve Carell i Brian Cranston pojavit će se ove jeseni u novoj crnohumornoj drami "Last Flag Flying"

Channing Tatum postaje student na Harvardu

S njim bismo rado dijelile klupu!

Mini-me izdanja slavnih: slatko ili jezivo?

Toddlewood instagram profil objavljuje fotografije djece koja rekreiraju celebrity izdanja s crvenog tepiha

Channing Tatum

Channing Tatum kao Beyoncé

Ne može biti puno bolje od ovoga!

Ryan Reynolds i Blake Lively

Parovi koji su romansu s ekrana prenijeli u stvarni život

Kod ovih parova kemija na ekranu nije bila samo dobra gluma

Ljubav na crvenom tepihu dodjele Oscara

Keira Knightley došla je u pratnji supruga Jamesa Rightona, Nicole Kidman povela je svog Keitha...

▲ Povratak na vrh