Gdje otići večeras ako ste u Zadru?

07.08.2018.

Danas se cjelodnevnim programom obilježava 90. obljetnica rođenja Andyja Warhola

Zadarska kulturna scena od 15. lipnja do 15.rujna 2018. obogaćena je premijernim gostovanjem radova slavnog Andyja Warhola. Narodni muzej Zadar, odnosno prostori Kneževe palače otvaraju svoja vrata kolekciji sitotisaka, litografija, crteža, memorabilija i filmskih uradaka umjetnika koji su obilježili drugu polovicu 20.st. Izložba nosi naziv Andy Warhol: Enter into My Life, a ono što je čini posebnom jest činjenica da posjetitelju pružita dublji kulturno-antropološki uvid u život ovog kontradiktornog, multistrukturiranog genija.

Užitak za sva čula i vrhunac izložbene sezone –  Happy Birthday, Mr.Andy!; proslava 90. obljetnice rođenja Andyja Warhola zakazana je za danas, 7.8.2018. u obliku cjelodnevnog programa u kojem se predstavlja rad na autorskoj predstavi i studiji o fenomenu Andyja Warhola u izvedbi Edvina Liverića i grupe Moskau, Sare Renar te glumaca udruge Drame Plus, a nakon toga za glazbu je zadužena Mare Milin, koju znate kao fotografkinju brojnih modnih editorijala i kampanja, a u rodnom Zadru dobit ćete priliku vidjeti je i u ulozi DJ-a.

Tekst i foto: Promo

Pročitajte i...

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

Poznati umjetnički sajam The Other Art Fair preselio se na internet!

Odlična vijest za sve ljubitelje suvremene umjetnosti!

Kino Europa je ponovo s nama!

Na 95. rođendan kina predstavljena je nova platforma

Umjetnost dolazi vama- kulturna izolacija nije opcija

Genijalna inicijativa ekipe Radio Studenta

"Radije se raspuknuti, nego ne napisati"

Intervju s Ivanom Bodrožić povodom kazališne adaptacije romana "Hotel Zagorje"

ELLE Kalendar: gdje se opustiti i zabaviti u narednih tjedan dana?

Koje nam se izložbe, koncerti, predstave i festivali smiješe od 13. do 20. rujna?

▲ Povratak na vrh