Gdje su danas muškarci iz serije “Seks i grad”?

17.05.2018.

Iako su u seriji glavni likovi bile četiri žene, veliki dio radnje (možda i preveliki?) se vrtio oko njihovih odnosa s muškarcima. Neke smo voljeli više, neke manje, a sada smo se zapitali gdje su danas, 20 godina kasnije?

Serija “Seks i grad” će za malo manje od mjesec dana proslaviti 20. obljetnicu od početka emitiranja, a danas je i dalje aktualna. Gledamo je i volimo, te neumorno raspavljamo o njoj. Carrie je bila i ostala stilska ikona ispred svog vremena, Samantha je i danas simbol slobode tijela i uma, Charlotte je dokaz da život može biti sjajan iako stvari možda ne ispadnu uvijek baš onako kako smo ih zamislili, dok je Miranda postala ženska ikona 21. stoljeća.

I iako se serija vrtila oko spomenutih ženskih likova, njihovi odnosi s muškarcima činili su doista veliki dio radnje. Neke od njih smo doista voljeli, neke bismo radije zaboravili, no Elle se ipak prisjetio svih najvažnijih muškaraca koji su prošli kroz televizijske živote slavne četvorke i otkrio gdje su danas.

Mr. Big / Chris Noth

Mr. Big se najdulje zadržao kao muški lik u seriji i prouzročio najviše problema za protagonistkinju Carrie Bradshaw. Njegovo je ime (John) otkriveno tek u posljednjoj epizodi, no ostao je zapamćen kao Mr. Big ili Faca u hrvatskom prijevodu. Utjelovio ga je Chris Noth koji je nakon toga glumio u poprilično uspješnoj seriji “The Good Wife”, a onda i u krimi seriji “Gone” koja je s emitiranjem počela prošle godine.

Aiden Shaw / John Corbett

Aidan je imao puno fanova među gledateljima serije, no Carrie nije bila spremna na brak s njim te nakon prosidbe u četvrtoj sezoni prekidaju, a njihov se odnos ponovno budi u prvom filmu “Seks i grad”. U seriji ga je glumio John Corbett koji kasnije nije imao previše uloga, a posljednja zapamćena bila je ona u drugom nastavku filma “Moje grčko vjenčanje” iz 2016.

Aleksandr Petrovsky / Mikhail Baryshnikov

Aleksandr Petrovsky je bio vrlo egocentričan i sebičan lik što je sasvim otkriveno tek kad se Carrie s njim preseli u Pariz u posljednjoj sezoni serije. Unatoč tome, imao je puno fanova među gledateljima. Možda i zbog činjenice da ga je utjelovio poznati baletan Mikhail Baryshnikov. Baryshnikov gotovo uopće nije glumio nakon uloge u seriji, a onda se 2015. pojavio u britanskoj humorističnoj seriji “Doll&Em”.

Jack Berger / John Livingston

Berger je nakon prekida s Carrie na ljepljivom post-it papiriću, dobio titulu najomraženijeg dečka s kojim je protagonistkinja ikad bila. Nakon serije se pojavio u filmovima “The Conjuring” i “The Fifth Wave”, a glumi i u seriji “Loudermilk”.

Trey MacDougal / Kyle MacLachlan

Trey MacDougal se na prvu možda činio kao savršen muškarac, no Charlotte s njim nije mogla pronaći sreću. Utjelovio ga je Kyle MacLachlan koji se kasnije pojavio u sjajnim ulogama u serijama “Kućanice”, “How I Met Your Mother”, “Agents of S.H.I.E.L.D.”, ali i novom izdanju legendarne serije “Twin Peaks”.

Harry Goldenblatt / Evan Handler

Nakon teških dana koje je proživljavala s Treyem McDougalom, Harry Goldenblatt je bio sve što je Charlotte trebala. Gledatelji su ga obožavali, a Evan Handler ga je doista sjajno utjelovio. Nakon serije je ostvario puno uloga, a posebno je zapažen bio u serijama “Californication” i “American Crime Story”.

Richard Wright / James Remar

Richard Wright je bio prvi muškarac s kojim se Samantha u seriji pokušala skrasiti. No, Richard se nije mogao riješiti svojih loših navika pa je vrlo brzo postao jedan od najomraženijih likova u cijeloj seriji. Utjelovio ga je James Remar koji je nakon toga imao niz nezapaženih uloga, a danas glumi u seriji DC Comicsa “Black Lightening”.

Smith Jarred / Jason Lewis

Smith Jerrod je bio još jedan muškarac uz kojeg se Samantha vezala (ili smo barem tako mislili neko vrijeme). Njegov divan odnos prema njoj učinio ga je jednim od omiljenih likova u svih šest sezona. Utjelovio ga je Jason Lewis koji danas ima 46 godina, a nakon serije nije ostvario puno zapaženih uloga.

Steve Brady / David Eigenberg

Steve je bio jedan od onih likova kojeg ili volite ili mrzite. Miranda se ipak opredijelila za prvo i njena i Steveova veza bila je jedna od najstabilnijih u seriji. Utjelovio ga je David Eigenberg koji je kasnije nastavio glumiti u serijama čija se radnja odvija u Chicagu, a to su “Chicago Justice”, “Chicago P.D”, “Chicago Med” i “Chicago Firefighter”.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia / screenshot

Pročitajte i...

willie garson

Preminuo Willie Garson, svima omiljeni Stanford Blatch iz serije 'Seks i grad'

Od glumca preminulog u dobi od 57 godina se na društvenim mrežama opraštaju kolege, prijatelji te sin

Autorica 'Seksa i grada' Candace Bushnell otkrila da je izašla na date s dečkom Carrie Bradshaw. A onda doživjela neugodno iznenađenje...

Jeste li bili „tim Faca“ ili „tim Aidan“? Ulogu dragog i pouzdanog Aidana Shawa za kojeg se Carrie umalo udala glumio je markantni John Corbett koji, ispostavilo se, i nije takva dobrica kakvu je u stanju odglumiti...

Model cipela koji nikada neće izaći iz mode

Opsesija salonkama s kristalnom kopčom usprkos drugim prolaznim trendovima ne jenjava, a mi smo izdvojili 7 pari

seks i grad

Mr. Big je i dalje pravi 'tease'

Scene sa snimanja reboot-a serije 'Seks i grad' ponovno nas uvlače u magičan svijet eskapističke televizije i velikih ljubavnih priča, ali na neke stvari danas gledamo drugim očima...

Prijateljstvo koje traje i iza kamera

Sarah Jessica Parker i Cynthiju Nixon prvi put su zajedno glumile još kao tinejdžerice. Toga su se prisjetile snimajući nastavak Seks i grada

Veliki modni comeback: Ruže

Florals for autumn?

▲ Povratak na vrh