Gucci, Dior i Louis Vuitton službeno zabranili premršave modele

07.09.2017.

Gucci, Celine, Louis Vuitton, Dior i drugi brendovi koji se nalaze unutar grupacija LVMH i Kering više nećete angažirati premršave modele

Modeli koji nose tzv. size zero veličinu više neće biti razmatrani za angažiranje unutar brendova LVMH-a i Keringa. Donesena je odluka da ženski modeli moraju nositi najmanje veličinu 34 dok muški moraju nositi najmanje 44 kako bi ih pojedina kuća uzela u obzir za angažman.

Osim toga, modeli ne smiju biti mlađi od 16 godina, prije početka rada moraju dostaviti dokument od liječnika koji potvrđuje da su zdravi, a tijekom rada bit će im omogućen razgovor s psihoterapeutom.

“Imamo veliku odgovornost i moramo graditi nove standarde u svijetu mode u nadi da će i drugi akteri u našem sektoru učintii isto,” rekao je direktor LVMH-a, Antoine Arnault.

Hitno rješavanje problema koje modna industrija ima s modelima pokrenuto je nakon niza skandala ove godine. U ožujku su dvoje casting direktora iz Balenciage dobili otkaz jer su navodno pustili 150 modela da satima čekaju u mračnom stubištu dok su oni otišli na ručak. Zatim je u svibnju 20-godišnja manekenka Ulrikke Louise Lahn Høyer odbijena za nošenje revije Louisa Vuittona u Kyotu jer je tobože predebela (Ulrikke nosi veličinu 34).

Ostalo nam je samo vidjeti hoće li se stvari nakon donošenja ovih odluka napokon promijeniti.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Kako je Harry Styles učinio traper hlačice vrućima

... dok šeće u vrtu i raspravlja o umjetnosti.

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

7 najcool kožnih haljina

Inspirirane lookom Zoe Kravitz kao Catwoman istražile smo aktualnu ponudu kožnih haljina koje oblače od glave do pete i nismo se razočarale...

Uz Sheriff & Cherry putovanja nikad ne prestaju!

Mauro Massarotto predstavlja svoju najzabavniju Sheriff & Cherry kolekciju do sada, EDITION 2 za jesen-zimu 2020/2021.

U fokusu: kožne hlače

Zaboravite na kožni catsuit jer stižu cullottes!

▲ Povratak na vrh