Hrvatica izabrana među najboljim europskim producentima u Cannesu

22.05.2019.

Hrvatica na prestižnom festivalu

Anita Juka, producentica tvrtke 4 film d.o.o., predstavljena je u sklopu Cannes Film Festivala kao jedna od 20 najboljih europskih producentica. Radi se o prestižnoj platformi Producers on the Move u organizaciji European Film Promotiona, koji svake godine odabire istaknute producente na temelju njihovih, već priznatih, radova i međunarodnih koprodukcija.

 

Anita Juka izabrana je zahvaljujući međunarodnom uspjehu filma „Ti mene nosiš“ redateljice Ivone Juka, koji je prvi hrvatski film prodan Netflixu za prikazivanje u cijelom svijetu, ali i istaknutim rezultatima distribucije filmova kao što su „Bad Blue Boys“, redatelja Branka Schmidta, „Slovenka“, redatelja Damjana Kozole te omnibus „Neke druge priče“ Ivone Juke, Ane Marije Rossi, Ines Tanović, Marije Džidževa i Hanne Slak.

 

U sklopu platfome, Anita Juka predstavit će svoju dosadašnju filmografiju, ali i 5 projekata koje trenutačno razvija kao producentica u sklopu 4 filma. Njezin profil predstavljen je i u najpoznatijim filmskim časopisima kao što su Variety, The Hollywood Reported i Screen International, a dala je intervjue i za Film New Europe, CineEurope te World of Young Cinema Magazine.

 

 

„Izuzetna je čast biti dio platforme Producers on the Move, jer se radi o projektu koji kontinuirano radi na promociji europskih producenata. Ovim putem imam prilike umrežiti se s nizom filmskih profesionalaca s ciljem koprodukcije, financiranja i promocije, ali i upoznati kolege producente koji svojim radom uvelike doprinose jačanju europske kinematografije“, izjavila je Anita Juka iz Cannesa.

Uz Juku se tako našao i Jon Nohrstedt, švedski producent igranog filma „Borg vs McEnroe“, sa Shia LaBeoufom i Stellanom Skarsgårdom u glavnim ulogama te britanska producentica Emily Morgan, dobitnica nagrade BAFTA za najbolji debitantski film „I’m Not a Witch“.

Fotografije: Press/Profimedia

Pročitajte i...

Margot Robbie i Brad Pitt zablistali zajedno u Cannesu

Glumici je ovo prvo pojavljivanje na festivalu

Selena Gomez pokazala da bijela i bež boja mogu biti zabavne i ujutro i navečer

Pjevačica je stigla na filmski festival u tri elegantna izdanja

Cate Blanchett za zatvaranje festivala u Cannesu odabrala dramatičnu haljinu

Posljednji dan festivala u Cannesu održan je u subotu, a kombinacijom na crvenom tepihu još jednom je oduševila Cate Blanchett

▲ Povratak na vrh