Hrvatski balonaši odlično promoviraju Zagreb u Dubaiju

10.12.2015.

Atraktivni prizori iznad metropole u pustinji

Hrvatski balonaši i padobranci borave u Dubaiju, gdje na Svjetskim zračnim igrama brane boje Hrvatske među više od 1000 sportaša iz 54 zemlje, koji se natječu u 23 discipline. Helikopteri, avioni, baloni na vrući zrak, zračni brodovi, žiroplani, zmajevi, padobrani itd. dopremljeni su iz cijeloga svijeta, a svi sportaši dočekani su najtoplijom dobrodošlicom.

Već spektakularnom ceremonijom otvaranja koja je svojom produkcijom bila dostojna Olimpijskih igara, Dubai se pokazao u najboljem svjetlu i dao naslutiti da za organizaciju ovih Igara neće štedjeti ni na čemu. Fantastičnom su priredbom proveli gledatelje kroz povijest ovog pustinjskog naroda, dočarali njihovu ljubav prema avanturi i tradiciju zajedništva koja je temelj samih Emirata. Pokazali su kako se sve te vrijednosti spajaju na ovim Olimpijskim igrama zračnih sportova, jer na njima najhrabriji avanturisti istovremeno odmjeravaju snage te pokazuju neizmjerno poštovanje jedni prema drugima, ali i prema nebu, koje je njihova arena.

Upravo su baloni na vrući zrak, među kojima i balon Grada Zagreba, pred tisućama gledatelja i kamerama medija iz cijeloga svijeta otvorili ovo događanje kada su 2. prosinca 44 balona preletjela Dubai u znak proslave 44. godišnjice Emirata. Već se tada dalo naslutiti da će ovaj događaj za balonaše biti uistinu nešto posebno.

Prizori balona iznad Dubaija doista oduzimaju dah te su velika atrakcija za promatrače – one koji svaki dan u tisućama pune tribine i promatraju uzlijetanja, ali i sve one koji tijekom ovih 12 dana usmjere pogled prema nebu. Plavi Zagreb na plavom nebu Dubaija posebno ih raduje!

Boje Hrvatske u Zagreb balonu brane Igor Mikloušić, Bojan Kugler, Ivan Cvirn, Marija Petrić Mikloušić i Iva Šulentić iz Balon kluba Zagreb, a vođa hrvatske delegacije je Dragan “Tom Balon” Mikloušić, hrvatska balonaška legenda. Trenutno naša ekipa zauzima visoko 21. mjesto, a utrke se nastavljaju sutra, kada se vremenska situacija smiri.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Hrvatski modni brend postao dio jedinstvenog svjetskog projekta

Dizajnerica Kristina Burja je nastupila na 8. Arab Fashion Weeku

Burj Al Arab

Luksuz na odmoru

Kako izgleda interijer slavnog hotela Burj al-Arab?

Modni izlet u Dubai

Najljepši modeli svijeta nosit će reviju modne kuće Chanel

Novi centri stila

Novi centri stila

Modnom kartom svijeta zavladalo je pet novih gradova. Čime konkuriraju 'starim' modnim prijestolnicama?

Podvodni hoteli

Soba s pogledom pod more

Raskošni restorani i resorti na dnu mora uz podmorske specijalitete nude i pogled na privatni koraljni greben

Saint-Barth

Deluxe odmor

Predstavljamo vam 10 najspektakularnijih odredišta na svijetu, mjesta na koja ćete poželjeti otići s kartom u jednom smjeru

▲ Povratak na vrh