Ines Rau je prva transrodna Playboyeva zečica

20.10.2017.

Iza nas je povijesni dan za prava transrodnih osoba - francuska manekenka Ines Rau postala je prva transrodna Playboyeva zečica

Ines Rau je već pozirala u Playboyu prije tri godine, no sada se našla u ulozi Playboyeve zečice u izdanju za studeni i prosinac i tako postala prva transrodna osoba s tom titulom u povijesti tog velikog magazina.

“Kad smo snimali samo sam razmišljala o teškim danima svog djetinjstva,” rekla je Rau o snimanju s fotografom Derekom Kettelom. “A sada mi sve ovo što se događa donosi toliko veselja i sreće. Pitala sam samu sebe hoću li doista postati Playboyeva zečica, ja? To je najljepši kompliment koji sam ikad dobila. Kao da sam dobila divovski buket ruža.”

A post shared by INES RAU (@supa_ines) on Oct 19, 2017 at 2:30am PDT

I iako je Rau prva transrodna zečica, Playboy je stereotipe vezane uz tu društvenu skupinu počeo razbijati još u rujnu 1991. kada su u magazin uključili Caroline Cossey koja se krila iza imena Tula. Tula je bila prva transrodna osoba na stranicama Playboya, a Hugh Hefner je odlučio objaviti taj broj unatoč pritiscima oglašivača koji se s njim nisu slagali.

I nakon Hefove smrti, Playboy nastavlja pomicati granice, a njegov je sin, Cooper Hefner, najavio kako će s takvim radom magazin i nastaviti prema otvorenijem svijetu bez mržnje i neprihvaćanja.

Piše: N.B.
Foto: Instagram

Pročitajte i...

Može li prvi transrodni anđeo spasiti Victoria's Secret?

U fantaziji ipak ima mjesta za drugačije

Scarlett Johansson: "Nije prirodno biti monogaman"

Poznata glumica, koja iza sebe ima dva braka, otkriva kako se nosi sa činjenicom da je opet solo

Velike promjene u Playboyu

Vjerovali ili ne, legendarni časopis Playboy od idućeg ožujka više neće objavljivati fotografije potpuno golih žena...

Ljubav “na relaciji” – u doba korone

Fotoreportaža od Švedske do Hrvatske

▲ Povratak na vrh