Insta Blic: fotografije koje zrače mirom s potpisom @mihiamelie

Mihaela Krznar fotografija cvijeća
08.08.2020.

10 pitanja za vlasnike najdražih Instagram profila

Njezin Instagram profil zrači nekim čudesnim, zadivljujućim mirom, a svaka fotografija priča neku toplu ili dirljivu priču, hvatajući malene trenutke i budeći nostalgiju i sjetu. Njezino ime je Mihaela Krznar i nedavno je diplomirala internacionalnu hortikulturu na Sveučilištu u Bologni, a trenutno živi u Zagrebu. Fotografijom se, kaže, bavi otkad zna za sebe, a kako voli botaniku i prirodu upravo su biljke njezina najčešća inspiracija. “Iako sam dosta dugo živjela u urbanoj sredini gdje možda nisam bila toliko okružena prirodom, uvijek sam se trudila naći način da se okružim „zelenilom“ i da primjećujem svoju okolinu bolje. Nekada se dogodi da svaki dan prođemo pored, naprimjer grma bršljana, i uopće ga ne primijetimo, pa sam odlučila obraćati pažnju na takve stvari i fotografirati ih u nekom „novom svjetlu“. Takve slike još slijede na mom Instagramu. Svaki dan me nešto inspirira tako da ću se truditi što više prikazati to što vidim”, rekla nam je Mihaela, a mi smo poželjeli doznati nešto više o njezinim putovanjima i fotografijama pa smo joj postavili 10 pitanja.


Omiljena fotka na mom profilu:View this post on Instagram

What a wonderful place this was. ❤️ ~

A post shared by Mihaela (@mihiamelie) on

Moram priznati da mi je bilo dosta teško odabrati omiljenu fotografiju jer svaka mi je posebna na neki svoj način, ali ova mi je recimo baš jako draga. Nastala je u preslatkom gradiću Bullas, u regiji Murcia, na jugu Španjolske gdje sam bila na praksi. Taman sam se vratila s planinarenja i  dok sam odmarala na mostiću, uz pogled na puteljak pored kojeg su bila „stabla ljubavi“ s ovim ružičastim cvjetovima, uhvatila sam upravo tu scenu.

Najdraže sjećanje s mojih putovanja:

Prvo što mi pada na pamet je dan mog rođendana sa zadnjeg putovanja u Brazil. Bili smo u regiji Rio de Janeira, u malenom mjestašcu uz plažu kojem se može pristupiti samo barkom ili četverosatnim planinarenjem. Dan je započeo tako što smo ujutro promatrali ribare kako love ribu dok se cijelo selo okuplja oko njih. Poslije doručka s egzotičnim voćem, krenuli smo u potragu za obližnjim plažama. Susreli smo se s domorodačkim plemenom u džungli, naišli na prekrasan vodopad pored kojeg smo se zadržali upijajući mir oko nas. Zatim smo otkrili spektakularne plaže, netaknute, s bijelim pijeskom i tirkiznim morem. A kada smo se vratili bilo je tek 18 sati, činilo se kao da je vrijeme stalo. Uživala sam u svakoj sekundi tog dana.

 

3 mjesta koja bih željela ponovno posjetiti (i zašto):

Definitivno prvi na popisu je Brazil. Voljela bih otkriti što više ljepote koja krije ta prekrasna zemlja. Najviše zbog nestvarno lijepih plaža, egzotičnog voća i nasmijanih ljudi. Sljedeća na popisu je Španjolska, točnije Barcelona. Bila sam samo 4 dana tamo u proljeće, i ostala mi je baš u prekrasnom sjećanju. Cijeli grad ima neku dobru vibru…Nekako uvijek mislim da su gradovi uz more puno opušteniji. I treće, Italija. Bilo gdje jer s Italijom jednostavno ne možeš pogriješiti. Obzirom sam studirala u Bologni, postala je moj drugi dom. Odmah sam se zaljubila u njihov način života i u njihovu ljubav prema hrani.

Za dobar Instagram profil najvažnije je:

Smatram da je to dosta subjektivno, ali mislim da je najbitnije izraziti ono što želimo prikazati svojim Instagramom. Biti na neki način dosljedan svom stilu, ali istovremeno truditi se ostati što kreativniji i eksperimentirati.View this post on Instagram

Once upon a time in Padova. Can I get this truck full of flowers, please?

A post shared by Mihaela (@mihiamelie) on

 

Najdraži Insta profili:

Ima toliko predivnih profila i svakim danom ih sve više otkrivam. No „all-time favourites“ su mi sljedeći profili:

        @sarahvanrij

        @melchidompreh

        @tinasosna

        @mariamsitchinava

Na popisu su većinom fotografi koji se bave analognom fotografijom jer su mi najčešće te fotografije koje me inspiriraju. Nekako kroz analogne fotografije osjećam više emocija i mislim da je to ponajviše zbog boja.

Na Instagramu nikad ne bih objavila:

Ne znam hoće li nikad ostati nikad, ali definitivno ne vidim kako bih objavljivala fotke/snimke noćnih izlazaka i slično.

Da je moj Insta profil pjesma bio bi:

Ne znam koliko paše uz moje fotografije, ali pada mi na pamet melodija koju obožavam – „Sabor a mi“ – Los Panchos.

 

Provjereni recept za dobru fotku:

Po meni je najvažnije truditi se prenijeti svoju viziju na što bolji način, dakle prenijeti viziju u praksu. Svi vidimo drugačije stvari oko nas, tako da nam ostaje prikazati to što vidimo najbolje što možemo. Kroz kompoziciju, boje, svjetlo i kroz samu kvalitetu fotografije.

Moja estetika u 3 riječi:

Gledajući svoje fotografije, riječi koje vežem uz njih bile bi: romantika, vintage i botanika.

Da sutra nestane Instagram bila bih:

Flegmatična. Instagram je super platforma za pronalaženje inspiracije i otkrivanje drugih fotografa i istomišljenika, no ne predstavlja mi ništa više od toga. Barem za sada.

 

Piše: T.L.

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Profil na društvenim mrežama koji vraća vjeru u čovječanstvo

Kako to izgleda kad se ljudi na društvenim mrežama okupe u zajednicu?

Kako napraviti savršene Insta-fotografije interijera?

Otkrivamo vam pet trikova koji će vam pomoći da napravite savršene Instagram fotografije interijera

Najava izložbe Mare Bratoš – „Iza grada“

Nakon otvorenja izložbe u Dubrovniku, fotografkinja Mara Bratoš u Galeriji Kranjčar, 22. listopada u 19:00 sati otvorit će izložbu fotografija „Iza Grada“. Izložba ostaje otvorena do 26. listopada, a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

ELLE Intervju: dizajnerica nakita Bea Bongiasca

Osvojila nas je zabavna pop estetika ovog talijanskog brenda!

Vanessa Breuer: Moj život na otoku

Kad je njemački model i nekadašnja Viktorijina anđelica Vanessa Breuer prije deset godina prvi put kročila na Ibizu, bilo je to gotovo religiozno iskustvo. Mirisi i mir otoka zbacili su, konstatira, sav teret s njezinih ramena. Ibiza i mir, zvuči nespojivo? Vanessina Ibiza nema veze s onom partijanerskom. Svoje je gnijezdo popularna manekenka svila u selu Sant Joan, u staroj kamenoj kući s pogledom na more, u kojoj živi sa suprugom Oddyjem te kćerima Lucom i Evie. Ekskluzivno za Elle otkriva kako izgleda svakodnevica u malome mjestu, zašto je odlučila roditi kod kuće i nedostaje li joj vreva velegrada

Intervju: O modi i ljepoti s Tiffany Hsu

Popričali smo s fashion buying direktoricom Mytherese o modnim i beauty temama

▲ Povratak na vrh