Instagram zapošljava stručnjaka za memeove

09.08.2019.

Ako ne znate što poslije sezonskog posla...

Korisnici društvenih mreža jako dobro znaju što je meme. Riječ je o sadržaju koji čini pozamašan dio u virtualnim bespućima, najviše se dijeli između korisnika, a Instagram i Facebook bez njega su postali gotovo nezamislivi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Instagram (@instagram) on


Instagram je u proteklih nekoliko mjeseci predstavio brojne promjene, a zajedno s promjenama došle su i nove restrikcije. The Daily Dot prošlog je tjedna prenio vijest kako je najpopularnija virtualna platforma izbrisala 30-ak najpopularnijih meme profila jer su “kršili pravila društvene mreže”, a taj potez nije prošao neprimijećeno od strane korisnika. Kako bi regulirali meme sferu na Instagramu, društvena se mreža odlučila za nesvakidašnji potez. Naime, iz stožera mreže objavili su kako će zaposliti meme stručnjaka, osobu koja će biti zadužena da “identificira nove formate i trendove na društvenoj mreži te servisira postojeće meme profile”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE MÉXICO (@elle_mexico) on


“Primijetili smo da je meme zajednica vrlo utjecajna. Radi se o formatu koji su počele usvajati i tradicionalne medijske kompanije. Shvatili smo da se moramo ozbiljnije pozabaviti meme zajednicom kako bismo je bolje razumjeli, a od nove pozicije očekujemo da tečno govori meme ‘jezik’, ali da razumije i poslovnu stranu društvenih mreža i web medija”, objasnili su iz Instagrama. Što će točno meme stručnjak raditi, ipak predstoji vidjeti u narednim mjesecima.

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Optimistični instagram profili

Virtualne adrese koje nas ovih dana čine optimističnijima

Instagram profili koji će vam pomoći da se osjećate bolje

Ovaj je kombinezon preko noći pokorio Instagram

Ovakvu dominaciju jednog odjevnog predmeta na Instagramu nismo vidjeli od Chanelovih "dad" sandala

Stilska inspiracija: Lena Farl

Svježa interpretacija pariškog chica!

Shit Model Management u borbi protiv rasizma u modnom svijetu

Anonimni instagram account koji progovara o problematičnim stranama modelinga baca reflektor na rasizam u modnom univerzumu i novom inicijativom prikuplja sredstva za Black Lives Matter pokret

Usponi i padovi influencera u doba krize

Kako je pandemija utjecala na fenomen influencera i što o tome kažu neke od naših najdražih insta zvijezda...

▲ Povratak na vrh