Iz novog, proljetnog StoryGourmeta s ljubavlju!

26.03.2021.

Potražite novi broj StoryGourmeta od 27.ožujka na svim kioscima

StoryGourmet odabrao je sve – i roštilj i gradele i grill, a što vas očekuje u novom broju, otkriva vam glavna urednica Emina Basara.

Puni novih ideja za novi, proljetni broj bili su naši chefovi, članovi stručnog tima StoryGourmeta, i drugi suradnici. Kako dolaskom proljeća sve više boravimo na otvorenom (a to je i u skladu s protuepidemijskim mjerama), za temu broja odabrali smo grill, roštilj, gradele… Chefovi su sami birali namirnice za editorijal i, zanimljivo, svaki od njih otišao je u svom smjeru.

Prvi smo zavirili i u kuhinju hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa te popričali s njihovim executive chefom Miljenkom Kosanovićem, kao i chefom Denijem Srdočem koji će ondje voditi jedan od restorana – Nebo. Posjetili smo i restoran broja – San Rocco, gdje obitelj Fernetich i chef Floriana Ružić predstavljaju svoju modernu viziju Istre na tanjuru.

Osim chefova Kosanovića i Srdoča, i drugi su se ovog proljeća odlučili za nove izazove – član našeg stručnog tima Ivan Pažanin pokreće dalmatinski street food bar u centru Splita, Richard Gruica pokreće novi street food koncept u Zagrebu, a Damir Modrušan nakon 18 godina provedenih u restoranu Zigante napravio je velik zaokret i sada radi bliže kući, na posao ide biciklom i iskreno uživa.

Slastičarka Tea Mamut također je pred sebe postavila zanimljiv izazov – napraviti neodoljive deserte od buče, tikvice, slanutka… Njezin drugi izazov bio je intervjuirati kolegicu Petru Jelenić, koja je nju intervjuirala prije pet godina. U rubrici posvećenoj vinima napokon u ožujku, mjesecu posvećenom ženama, ponovno pišemo o jednoj dami, jedinstvenoj i skromnoj Jasni Antunović.

Našem autorskom timu pridružio se i novi član – vlasnik Boškinca Boris Šuljić koji svojim jedinstvenim stilom progovara o posljedicama pandemije u ugostiteljstvu. Tema je to koja u svima nama budi razne osjećaje. Najčešće teške, uznemirujuće i bolne emocije, baš kao i potresi koji su nas dobro protresli u posljednjih godinu dana.

Tragom toga otišli smo na Banovinu (ili Baniju, sasvim je svejedno) te posjetili OPG Džakula u Sjeverovcu blizu Petrinje gdje ljudi, u potpuno izoliranom kraju, na završetku svih puteva, bez signala, a često i bez struje, smatraju da ondje i dalje ima života te proizvode savršeno zdravo i ekološko meso, mlijeko, uzgajaju voće… Uz njih smo se napunili novom energijom koja daje snagu za dalje. Nadamo se da ćemo je uspjeti prenijeti i na vas magazinom u koji je cijeli tim uložio puno energije i ljubavi.

Pročitajte i...

Catering za sve prigode pronađite u Hilton Restoranima Zagreb

Hilton Restorani Zagreb odnedavno nude vrhunsku catering ponudu i mnogo više

veganski sir

Jeste li spremni za kulinarsku avanturu? Donosimo recepte za veganske sireve

Ovog proljeća upustite se u novu gastro avanturu - pripremanje veganskih sireva. Baza su im uglavnom orašasti plodovi i probiotici za fermentaciju, izgledom nalikuju na mliječne, ali okus im je puno snažniji i izražajniji

10 jednostavnih trikova koji će vam pomoći u kuhinji

Internet je preplavljen popisima i videima kako si olakšati život koristeći stvari koje većina nas ima u kući, ali nisu svi baš od pomoći

Postanite novi pretplatnik jedinog gastro magazina kojeg stvaraju chefovi i osvojite poklon-paket!

StoryGourmet i SelectBox poklanjaju novim pretplatnicima poklon-paket vrhunskog SelectBox gurmanskog doživljaja za dvoje u više od 100 prestižnih restorana!

Gastronomsko putovanje u srce Azije

Najveći kontinent oduvijek je privlačio ljude egzotičnom prirodom, bogatom kulturom te kuhinjom koja pršti okusima, bojama i teksturama. Da biste u vrijeme pandemije utažili čežnju i glad za tim dalekim dijelom svijeta, ne morate krenuti na put – dovoljno je zaputiti se do svoje kuhinje

Gastro put oko svijeta uz čovjeka koji je postao chef sa samo 15 godina

Vežite pregače - polijećemo! Naš je 'pilot' ovaj put fantastični Gaz Oakley, popularni veganski chef iz Walesa, koji je u kuharici 'Moja zelena kuhinja' sakupio specijalitete, sastojke i arome iz cijelog svijeta

▲ Povratak na vrh