ELLE Art: koju izložbu fotografija u Zagrebu ne smijete propustiti?

04.11.2019.

Izložba Denisa Butorca otvara se u utorak u Galeriji f8

Izložba Denisa Butorca, jednog od talentiranih lica iza objektiva Elle časopisa i prošlogodišnjeg dobitnika nagrade Marina Viculin, pod nazivom Poslanica otvara se u utorak 05. studenog u 19 sati u Galeriji f8 Akademije dramske umjetnosti na Trgu Republike Hrvatske 8 u Zagrebu.

Fotografski rad mladog fotografa rado pratimo kroz naša izdanja i sa zadovoljstvom možemo potvrditi kako se radi o umjetničkoj poslastici koja će zasigurno oduševiti sve ljubitelje fotografije i one željne zanimljivog koncepta koji proizlazi iz intimne priče.

 

 

„Nastala od latinske riječi epistola ili epistula (poruka, pismo), poslanica se asocijativno i primarno povezuje s tekstom religioznog sadržaja. Ipak, u svojoj definiciji tumači se i kao javno, otvoreno pismo upućeno jednoj osobi. Medij fotografije, osim kao sredstvo umjetničkog izražavanja, u ovom radu koristim kako bih dokumentirao performativne procese kojima rekonstruiram proživljena iskustva, pritom stvarajući nova. Koristim fragmente iz vlastite prošlosti, obiteljski arhivski materijal, sjećanja i situacije koje su značajno utjecale na oblikovanje mog identiteta, a zbog kojih sam često bivao opterećen osjećajem nepripadnosti. Pomoću njih gradim vizualni narativ kojim se, poput nikada napisanog pisma, obraćam svom ocu.“, o izložbi je rekao sam umjetnik Denis Butorac.

 

 

Izložba je dio programa kojim ADU Galerija f8 predstavlja Ciklus diplomskih izložbi studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a koncept izložbe „Poslanica“ osvojio je 2018. godine Nagradu Marina Viculin koju dodjeljuje Fotografska udruga Organ vida.

Diplomska izložba ostaje otvorena do 23. studenog, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati. Razgovor s autorom i vodstvo po izložbi održat će se u subotu 16. studenog u 11 sati.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Denis Butorac

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh