Izložba “Ljubav i život žene” Mare Bratoš uskoro u Galeriji Greta

04.12.2017.

U galeriji Greta se 11. prosinca otvara nova izložba fotografkinje Mare Bratoš pod nazivom "Ljubav i žene"

“Mara Bratoš od samih početaka svog umjetničkog stvaranja predstavlja se u ciklusima, izlažući obnažene autobiografske portrete, integrirajući i sintetizirajući duhovni, psihološki i fizički aspekt samoostvarenja. Ti njezini radovi introspektivna su vizualizacija pojedinih životnih faza i psihičkih stanja,” piše kustosica Marija Tonković.

Nova izložba “Ljubav i život žene” introspektivna je vizualizacija drugog stanja te donosi autoportrete koje je Mara Bratoš bilježila tijekom trudnoće. Međutim, za razliku od Demi Moore na anslovnici Vanity Faira, Bratoš na svojim fotografijama ne uljepšava trudnoću, porod i posljedice koje na tijelu nakon njega ostaju.

“Mara Bratoš ovim najnovijim ciklusom, u kojem je sukcesivno bilježila faze svoje trudnoće, pokazuje novu svijest o ženskoj ljepoti koja se mijenja, ali ne blijedi, u različitim fazama života. Dakle, ono što je do jučer bilo skriveno danas se može dijeliti i revidirati u svojoj autentičnoj konotaciji. Čudo životnog stvaranja i privilegija žene da bude glavnim instrumentom prepoznaju dostojanstvo i šarm jedne od najljepših slika koje priroda može stvoriti,” piše Tonković o izložbi.

Izložba se može razgledati od 11. prosinca, a bit će otvorena do 17. prosinca ova godine.

Mara Bratoš

Piše: N.B.
Foto: PR

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh