Jedina lekcija o ljubavi koju trebate savladati ft. Eartha Kitt

07.03.2021.

Učimo o ljubavi, vezama i (bes)kompromisima od ultimativne dive

S obzirom na to koliko vremena u životu provodimo razmišljajući i razgovarajući o ljubavi i vezama, koliko joj je knjiga, pjesama, filmova posvećeno otkako je svijeta i vijeka, zapanjujuće je kako još uvijek gotovo nitko ništa suvislo nije rekao na tu temu. Gotovo nitko, to jest, osim Earthe Kitt!

Pjevačica, glumica, aktivistkinja i rođena diva uvijek je bila hrabra i samostalna, a njezina su je iskustva, neka prekrasna, neka mučna, naučila da ljubavna veza nema prostora za kompromise. Žena koju je Orson Welles svojedobno opisao kao «jednu od najuzbudljivijih žena na svijetu», smatrala je da veza mora počivati na osjećaju užitka u drugoj osobi, da moramo razumjeti vlastitu vrijednost kako bismo znale prepoznati partnera koji će je prepoznati te da se moramo uvijek moći iznova zaljubiti same u sebe, u vlastitu slojevitu ljepotu… Pogledajte video u kojem Eartha vlastitim riječima jasno izlaže svoju ultimativnu teoriju o ljubavi i vezama, i dobro zapamtite njezine mudre riječi:

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: IMDB

Pročitajte i...

Lekcije o ljubavi (kojih se trebamo odučiti)

U popularnoj kulturi, u kojoj se ljubav prikazuje kao najopsesivnija tema, koje su najgore lekcije o njoj koje smo naučile iz filmova i serija?

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

Znate li što je to 'wokefishing'? Ako dejtate, onda morate (sa)znati!

Nakon 'ghostinga', 'breadcrumbinga' i 'catfishinga', novi je pojam postao it riječ u svijetu solera koji pokušavaju pronaći srodnu dušu…i svaki put udare glavom u emotivni zid!

Laura Wasser, odvjetnica Kim Kardashian: 'Brak i razvod su poslovne odluke'

Odvjetnica za razvode slavnih u podcastu podijelila svoje stavove koji navode na promišljanje o nekim romantičnim idejama koje možda imamo o ljubavi i braku

Kako ostati neovisni u dugoročnoj vezi?

Nekad je lako "previše" se zaljubiti i otkriti da baš sve svoje vrijeme posvećujete osobi koju volite. No, važno je to prepoznati i ponekad se posvetiti i sebi

▲ Povratak na vrh