Jedinstveni namještaj s domaćim potpisom

02.11.2016.

Jelly: nova formula udobnosti i 100% hrvatski proizvod

Mladi poduzetnik Davor Kovačić bio je kreator i pokretač ideje razvoja Jellyja, koji je svoj konačan oblik dobio suradnjom s Dragom Jelonjićem, studentom drvne tehnologije na zagrebačkom Šumarskom fakultetu. Njih dvojica zajedno su projektirala Jelly dok nisu došla do željenog oblika i dimenzija.

Davor Kovačić odgovorio je na nekoliko pitanja…

 

jelly

 

Kako je došlo do ideje Jelly ?

Jelly stolica kao projekt je nastala na ideji stvaranja premium proizvoda na tržištu namještaja. Želja nam je bila napraviti jedinstveni proizvod u Hrvatskoj. Cilj nam je bio razviti vlastitu robnu marku za jednu online e-commerce platformu koju spremamo pokrenuti. Mislim da smo sa Jelly dobili zanimljiv proizvod, uzbudljivih linija i izuzetne udobnosti.

Tko je kreator ideje?

Kreator i pokretač ideje razvoja Jelly stolice sam ja. Za suradnju sam pozvao tada studenta 4 godine drvne tehnologije Dragu Jelonjića da skupa projektiramo Jelly, prvo u Autocad-u, a kasnije kao module 1:1 dok nismo došli do željenog oblika dimenzija. Suradnja kroz razgovore i usmjeravanja sa Prof. Jambreković & Prof. Ivica Grbac kao voditelj zavoda za ispitivanje namještaja pri Šumarskom Fakultetu Zagreb gdje smo i atestirali proizvod. Finalnu obradu presvlačenja s eco kožom, odradio nam je Matus Design.

Što je bio cilj postići sa 2 luka – nagiba, kome je i za kakve prostor za koga je on napravljen?

Kut i nagib naslonjača Jelly stolice su ergonomski oblikovani, te je stolica antropometrijski prilagođena dimenzijama tijela. Između krivulje sjedenja i kutova karakterističnih za pravilno projektiranje stolice postoji međuzavisnost koja se očituje prije svega u postojanju kutova udobnosti ali i dinamike ljudskog tijela. Jelly sigurno donosi novu udobnost.

M.B.
Fotografije: press

Pročitajte i...

Ljubav “na relaciji” – u doba korone

Fotoreportaža od Švedske do Hrvatske

DONNA VEKIĆ PREDSTAVILA NADOLAZEĆI TENISKI SPEKTAKL U OSIJEKU

„Ovo je jedinstvena prilika tijekom koje će se na jednom mjestu okupiti 20 najpoznatijih imena hrvatskog tenisa“ – Donna Vekić

Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu

Prvi Globalni filmski festival We Are One (Svi zajedno), u produkciji Tribeca Enterprises i YouTubea, bit će održan od 29. svibnja do 7. lipnja na YouTube kanalu YouTube.com/WeAreOne.

▲ Povratak na vrh