Jeste li već čuli za akademiju za influencere?

15.11.2017.

Tko želi biti influencer kad odraste? Za sve zainteresirane, Condé Nast Italia nudi službenu edukaciju i diplomu!

Talijanska podružnica američke medijske kuće pokreće takozvanu Akademiju za društvene mreže, tečaj za sve koji bi htjeli ostvariti uspješnu karijeru na društvenim mrežama, a sto sretnika kojima to pođe za rukom, imat će službeni certifikat i biti primljeni u Condé Nast mrežu influencera.

Glavni cilj edukacije je naučiti polaznike kako na korektan i pravilan način koristiti društvene mreže, kako se fokusirati na stvaranje kvalitetnog sadržaja i poštovati etičke standarde. To drugim riječima znači da će školovani influenceri naučiti kako pravilno objavljivati informacije o oglašavanju i kako transparentno privući što veći broj pratitelja. Program je osmišljen u suradnji s renomiranim sveučilištem Bocconi i definiran je kao ‘certificirani postdiplomski stupanj akademskog obrazovanja’.

Odakle ova inicijativa? “Potrošači više ne vide razliku između novinara i influencera,” smatra Condé Nastov izvršni direktor Fedele Usai dajući naslutiti kako se medijska kuća želi direktno uključiti u rastući segment društvenih mreža koje posljednjih godina privlače sve veću publiku, oglašivače, ali i trgovce. No, je li ova akademija zaista prilika za učenje i usavršavanje ili tek prečica za one koji uspjeh žele ostvariti preko noći? Kako god bilo, zainteresiranih će zasigurno biti jako puno.

Piše: Maja Karnik
Foto: Shot From The Streets

Pročitajte i...

Influenceri imaju novo IT mjesto u Zagrebu za snimanje najbolje Instagram fotke

adidas je u svom storeu u Ilici postavio genijalan infinity photobooth u kojem su se do sada već snimili hrvatski rukometni reprezentativac David Mandić, poznati domaći influenceri Fran Lauš i Cindy Šoštarić te mnogi drugi

Hvar proglašen jednim od najboljih otoka na svijetu

Condé Nast Traveler objavio je top listu svjetskih otoka, a među njima je i naš najsunčaniji otok

Kako su influenceri zgrozili svijet?

Tanka je linija između digitalnog aktivizma i samopromocije

Anna Wintour napušta Vogue?

Glavna urednica Voguea i umjetnička direktorica Condé Nasta uskoro bi mi mogla napustiti ove pozicije

▲ Povratak na vrh