Još jedan sjajan uspjeh Grace Coddington

Grace Coddington
28.06.2015.

Kreativna direktorica američkog Voguea objavljuje novo izdanje svojih memoara

Kad se 2009. počeo prikazivati, dokumentarac Rujansko izdanje trebao je svijetu razotkriti kako se zapravo radi Vogue i je li Anna Wintour zaista tako oštra i netrpeljiva kako se čini.

Sve smo to na kraju i otkrili, ali ono što nitko nije očekivao, apsolutno nas je oduševilo u liku i djelu Grace Coddington, legendarne stilistice i kreativne direktorice čiji su editorijali godinama oduševljavali mnoge zaljubljenike u modu.

(Kad ne znaš o čemu je riječ, blefiraj! – tvrdi Anna Wintour)

Sve do Rujanskog izdanja, Grace je bila igrač iz sjene, za neupućene samo žena vatreno narančaste kose i svijetle puti koja je na revijama pratila svoju šeficu. Ta ista šefica, Grace je opisala kao „neopjevanu junakinju modnog izdavaštva“ koja je, zahvaljujući spomenutom dokumentarcu, ipak dočekala svojih pet minuta slave.

Nakon tog filma, svijetla reflektora s razlogom su se uperila prema njoj jer je Grace rijetka modna enciklopedija. Desetljeća koja je provela ispred i iza objektiva modnih fotografa sa sobom nose bogato iskustvo, brojne intrige i priče koje bismo rado čuli iz prve ruke.

 

30 years of fashion_Grace Coddington

 

Nasreću, Grace priprema reizdanje svojih memoara Trideset godina mode u Vogueu iz 2002. koji se na amazonu trenutno prodaju po vrtoglavoj cijeni, a uz to, objavit će i nastavak priče koji prati događaje nakon 2002.

S obzirom da Grace svakodnevno radi u samom epicentru svjetske modne industrije, oba nastavka mogu se smatrati svojevrsnim modnim Biblijama koje će se zasigurno razgrabiti u rekordnom roku.

Piše: M.K.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Bestseller Andréa Leona Talleya otkriva mračne strane rada s Annom Wintour

"The Chiffon Trenches" pruža behind the scenes pogled u intrige modne industrije

Smak svijeta je blizu: Anna Wintour ne izlazi iz trenirke

Slavna urednica američkog Voguea jednom je navodno konstatirala kako je „Kim Kardashian najgori izum nakon sandala s čarapama“. A onda se predomislila i stavila ju na cover. Simbolički gledano, nova Kim u njezinom životu definitivno je - sportska odjeća!

Nizu otkazanih događaja pridružila se i Met Gala

Otkazana najvažnija modna večer godine

Tko je ovogodišnji dobitnik Kraljičine nagrade za britanski dizajn?

I koji će član kraljevske obitelji uručiti nagradu?

▲ Povratak na vrh